Hrana




Breskva (Prunus persica) je biljka su na naša područja došla iz Kine u kojoj je bila simbol besmrtnosti i dugog života. Ovo voće ima 87–90% tečnosti, 9-11 % ugljenhidrata i vrlo male količine belančevina i masti. Energetska vrednost mu je samo 40-tak kalorija na 100 grama. Ne sadrže masti.


Ovi ukusni kroasani koje možete napraviti u 6 jednostavnih koraka pravićete u svakoj prilici: za rođendane, proslave, ili, jednostavno, za svoju dušu!


Rukola je relativno nova salata na našim trpezama, ali možda nema biljke koja je lakše osvojila jedno od prvih mesta u svakodnevoj ishrani. Ne bez razloga i ne bez zasluge.


Svi koji vole picu, obožavaće i ovaj ukusni pica-rolat. Spoj ukusa i mirisa stvoriće utisak da ste u najboljoj piceriji u gradu! Lako se pravi, a još je boljeg ukusa. Zaljubićete se u ovaj brzi i laki recept! Uživajte!


Počela je sezona ovog ukusnog voća koga možemo konzumirati samostalno ali možemo mu i dati posebnu notu kroz ohlađenu poslasticu.


Sezona lubenica je uveliko u toku, a od njih možete praviti sve: od sladoleda i kolača, koktela i sokova, pa sve do slatkog koje ostavlja bez daha! Ukusno i slatko, pravićete ga svake godine kada pristignu lubenice.


Sezona je višanja a vrućine su stigle te je idealna kombinacija da ih jedete u rashlađenoj varijanti. Predstavljamo vam lagan recept za sladoled od višanja.


Sezona je malina, voća za koje neki tvrde da je najzdravije. Ukoliko želite, možete od njega napraiti ukusan džem.


Kada nemate mnogo vremena da se posvetite spremanju doručka, možete začas napraviti ove ukusne sendviče. Ukusni su, brzo i lako se prave, a vaši ukućani će ih obožavati!


Kafa nazvana "Dalgona" potiče iz Južne Koreje, a kada je jednom probate, pravićete je svakodnevno. Bogata pena i njen dvobojni izgled ostavljaju bez daha, a lako i jednostavno se priprema.


Pica je jelo koje vole sve generacije. Nije ni čudo, kad znamo da se pica brzo i jednostavno pravi, brzo zasiti, može se napraviti na milion načina, a toliko je ukusna da malo ko ne može da odoli da ne uzme barem još jedno parče.


Dva zanimanja koja se poistovećuju, a koja su sasvim različita u vinskom svetu jesu zanimanje sommeliera i enologa. Jedan je stručnjak za vino, a jedan služi ovaj napitak, u kome leži istina, kako neki tvrde.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone