Život
14.04.1912. Titanik je udario u ledeni breg i ubrzo počeo da tone. Jedan otac, sa dva dečaka u naručju mlađih od pet godina, trčao je palubom ne bi li pronašao spas u nekom od čamaca. Kada je uvideo da za njega neće biti mesta, teška srca, odlučio je da dečake spusti u čamac za spašavanje i pruži im šansu da prežive. Otac je ostao na palubi broda koji tone.Tako počinje priča siročića sa Titanika.


Batat (lat. Ipomoea batatas) je višegodišnja gomoljasta biljka poreklom iz tropskih i suptropskih područja Srednje i Južne Amerike. Spada u skupu korenastog povrća, zbog velikog korena, koji se odlikuje slatkastim ukusom. Razne civilizacije upotrebljavaju ga već najmanje 5000 godina.


Ko je bila i koje su okolnosti naterale Hatšepsut da Egiptom vlada kao faraon? Polako su kockice počele da se slažu i istina izlazi na videlo. 2009. godine objavljen je tekst Žena faraon u National Geographic Srbija. Taj tekst razjašnjava činjenice o Hatšepsut i o tome zašto se predstavljala kao kralj Egipta...


Usled pandemije korona virusa, zaštitne maske su dobile svoj puni prostor vladanja stajlingom pojedinih žena. Trend koji se nametnuo i koji je postao apsolutni hit jesu i maske sa likovima svetaca koje su poneli mnogi i ispratili kao pandan celoj situaciji ca korona virusom.


Blizancima se smeši šansa za novu ljubav, Lavovi su zabrinuti za finansijsko stanje, a šta vas očekuje, saznajte u današnjem dnevnom horoskopu!


Rusija aktivno radi na izradi nuklearnog svemirskog motora koji će omogućiti slanje teških svemirskih letelica u daleki kosmos, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin za „Komsomoljsku pravdu“.


Na vetroelektrane i sunčane elektrane otpadalo je 8,2 odsto svetske proizvodnje električne energije u 2019. godini. U tome je prednjačila Evropska unija s udelom od 18 odsto, pokazuju podaci nezavisne klimatske organizacije (tink tank) Ember.


Pravo osveženje u vrelim letnjim danima je uvek dobrodošlo! Ako ste ljubitelj lubenice, ovo je još jedna od mogućnosti kako je možete upotrebiti i konzumirati, uživajući u ovom ukusnom i osvežavajućem koktelu!


Revolucionarno otkriće naučnika sa kalifornijskog univerziteta na tragu je produžetka ljudskog života. Oni su otkrili da preparat koji se koristi za prekid rane trudnoće, ali i za lečenje kancera i Kušingove bolesti, može da produži život.


Stupili ste u brak, na svet doneli nove živote, potpuno ste posvećeni porodici i ulogama koje ste ulaskom u brak stekli. Postoji li nešto za čim žalite sada kada ste više posvećeni drugima, a za sebe nemate vremena?


-Kraljevsko bratstvo gospodara metafizike- je tajni kult koji je 1939. godine dospeo na naslovne strane svih novina zahvaljujući eksperimentu koji su planirali da obave.Vođa kulta bio je Džejms Bernard Šafer koji je objavio da planira da odgaja besmrtno dete.


Vebinar na temu „EPALE kao alat za povećanje vidljivosti projekata“ biće održan u četvrtak, 23. jula 2020. u 16 sati. Ovaj vebinar organizuje Fondacija Tempus – EPALE Srbija nacionalni tim za podršku.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone