Окружење


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović oboleo je od koronavirusa i ima težu kliničku sliku bolesti.Predsednik Crne Gore Milo Đukanović oboleo je od koronavirusa i ima težu kliničku sliku bolesti.


Opozicioni crnogorski političar Vadislav Dajković danas  je na Hapi TV govorio o o koroni u Crnoj Gori, ali se osvrnuo i na odbijanje crnogorskih vlasti da prihvate donaciju respiratora od Srbije.  


Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje i član Nacionalnog štaba Krunoslav Capak smatra da je Srbija napravila grešku uvođenjem vojnih mera i da ideja o sticanju kolektivnog imuniteta nije rešenje za epidemiju korone.


Predsedništvo BiH predložilo je Savetu ministara BiH da sa međunarodnim institucijama započne razgovore o mogućem moratorijumu ili odlaganju obaveza kredita za ovu godinu, pišu Nezavisne novine.


Izdavanjem nove obveznice s desetogodišnjim dospećem te povećanjem obima dveju prethodno izdanih državnih obveznica Slovenija se na finansijskom tržištu zadužila za novih 2,25 milijardi evra, objavio je slovenački poslovni list “Finance”.


Hrvatski sabor usvojio je izmene Zakona o pružanju usluga u turizmu po hitnom postupku koji je omogućio turističkim agencijama izdavanje vrednosnih vaučera umesto vraćanja novca putnicima za već uplaćene paket aranžmane.


Od početka izbijanja epidemije novog koronavirusa u Crnoj Gori, dje su žrtve DOVID-19, stoji u izvještaju i Nacionalnog koordinacionog tela i Instituta za javno zdravlje. Međutim,Glas Amerike u svom izvještaju navodi da je u Crnoj Gori, pet ljudi preminulo od COVIDA 19.


Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka uhapšen je M.R, saopšteno je iz tužilaštva u Podgorici.


Vlada Crne Gore otvorila je SMS liniju za donacije u borbi protiv virusa korona, a iako je odluka objavljena tek juče, ona je već izazvala oprečne reakcije. Jedan od onih koji joj se protive je opozicioni političar Vladislav Dajković.


U sarajevskom naselju Velešići u večernjim satima došlo je do fizičkog obračuna između više osoba, od kojih su dve povređene.


Podgorička policija danas je zbog kršenja mere kućne samoizolacije u karantin sprovela Ljiljanu Milanović (59), suprugu Ljubiše Milanovića, savetnika u Ambasadi Srbije, nezvanično saznaje CdM.


Predsednik partije Alternativa bugarskog preporoda i bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske Rumen Petkov pozvao je na odustajanje od sporazuma o kupovini F-16 i te pare ulože u zdravstvo.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета