Glas Javnosti

NEZABORAVNI RUČAK : Recept za piletinu sa slatko kiselim sosom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Belo meso može da se pohuje, da se griluje, kuva... Kako god da ga napravite ukus je uvek fantastičan, a još jedan plus je i to što se baš brzo sprema

Za današnji ručak vam predlažemo da probate prženo belo meso u predivnom slatko-kiselom sosu. Ne morate da budete majstor u kuhinji samo prženo meso dodajte u umak od meda, sirćea i sojinog sosa, a poslužite sa pirinčem ili pire krompirom. 

  • Sastojci:
  • 4 pileća filea 
  • 1/4 kašičice tucane paprike 
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/3 šolje meda
  • 2 kašika ojster sosa (po želji)
  • 2 kašike sojinog sos 
  • 1/3 šolje brašna
  • 4 kašike putera
  • 1/4 šolje bujona
  • Priprema:
    Isecite meso na tanke šnicle, pa izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite na istopljenom puteru. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a kada se on proprži sipajte med, sojin sos, ojster sos, bujon i sirće. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Prelijte meso umakom, a onda smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još par minuta. 
Glas javnosti/Stvar ukusa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR