Glas Javnosti

RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI : Svinjsko meso sa voćem!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovako pripremljeno svinjsko meso je sočno, a uspeva bukvalno svima. Možda vam dodavanje suvog voća ne deluje kao dobra kombinacija, ali ono upija masnoću od mesa i ima poseban šmek.

Sastojci:

  • 1,3 kg svinjskog karea
  • 200 g suvih kajsija 
  • 200 g suvih šljiva 
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike 
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 2 kašike meda 
  • 150 ml belog vina 


Suve kajsije i suve šljive prelijte vrućom vodom i ostavite 10 minuta. Ceo komad svinjskogmesa zasecite po dužini (ali ne do kraja), treba da dobijete proreze. Utrljajte so, biber, italijanski začin i slatku papriku. Napunite proreze suvim šljivama i kajsijama koje ste procedili. Jedan prorez suve šljive, jedan prorez suve kajsije. Kuhinjskim koncem zatvorite svinjsko meso i stavite u tepsiju koju ste premazali uljem. Opet meso premažite uljem i istopljenim medom, pa u tepsiju sipajte belo vino. Umesto belog vina možete da koristite i vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 minuta. Skinite konac i služite svinjsko meso.

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR