Glas Javnosti

IDEJA ZA POSNI RUČAK : Vrhunski, jeftino i ukusno!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovi predlozi za posni ručak biće vam inspiracija kada ne znate šta biste mogli da jedete ili spremite ukućanima.

Pastrmka u sosu sa belim vinom i limunom

Sastojci:

  • 1,5 kg fileta od pastrmke
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mešavine biljnih začina
  • so po ukusu
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike isceđenog limunovog soka
  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike seckanog peršuna


Filete pastrmke začinite mešavinom biljnih začina i solju. Utrljajte začine u pastrmku, pa zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju i pržite. Svaku stranu ribe pržite po 3-5 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Po potrebi, dodajte još malo ulja. Kada ispržite pastrmku, pažljivo je stavite u tanjir sa strane, odvajajući kožicu. Višak kožice koji se zalepio za tiganj pažjivo uklonite. U isti tiganj dodajte iseckan beli luk, limunov sok i belo vino. Dinstajte na srednje nižoj vatri dok beli luk ne omekša. Sklonite tiganj sa vatre, pa dodajte 1 kašiku seckanog peršuna, margarin, pa mešajte dok ne dobijete ujednaćenu strukturu. Ubacite filete od pastrmke, prelijte sosom iz tiganja i dodajte još 1 kašiku seckanog peršuna.

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR