Priprema:
Zasecite batake na par mesta, pa stavite u titanj u kojem je zagrejano ulje. Pomešajte jogurt, so, timijan, kari, slatku papriku i ulje. Dobro promešajte, pa premažite meso. Poklopite i krčajte na tihoj vatri 10 minuta. Nakon toga okrenite meso da se ispeče i marinirana strana. Poklopite i krčkajte na tihoj vatri još 10 minuta. Ponovo okrenite i sipajte belo vino. Poklopite i krčkajte još 20 minuta. Zatim izvadite meso i u isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk i krupno sečen beli luk, pa propržite. Dodajte brašno i promešajte, pa nakon 1-2 minuta dodajte i papriku isečenu na trake. Kada paprika omekša sipajte i pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite, pospite karijem i šećerom i promešajte. Posle 5 minuta vratite meso i poklopite, pa krčkajte još 20 minuta.
Glas javnosti/Stvar ukusa