Glas Javnosti

VEČERA ZA TILI ČAS I TO OD PAR SASTOJAKA : Sve već imate u kuhinji!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pljeskavice mogu biti fantastičnog ukusa i kada se prave bez mesa. Pljeskavice od povrća dobra su ideja kada želite da pojedete nešto hranljivo i ukusno, a ne raspolažete sa puno slobodnog vremena. Spremite neodoljivo ukusne pljeskavice od krompira i luka

Sastojci:

  • 450 g crvenog krompira
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/4 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli 
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 jaje
  • 80 ml ulja
  • seckan vlašac za ukras (opciono)
  • Za sos:
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kečapa


Ogulite krompir, pa ga izrendajte, kao i crni luk. Pomešajte ih u posudi i iscedite višak tečnosti. U odvojenoj posudi ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber, pa promešajte. Ubacite jaje, pa mešajte špatulom dok ne dobijete gušću smesu. Ubacite krompir i luk u smesu sa jajetom, pa dobro sjedinite sastojke za pljeskavice. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u tiganju. Rukama oblikujte pljeskavice od krompira i luka. Pržite po 4-5 minuta sa obe strane, dok ne porumene. Ređajte pljeskavice po ubrusu da bi se ocedio višak tečnosti. U manjoj posudi pomešajte majonez i kečap, pa služite sos uz pljeskavice od krompira i luka. Pljeskavice od krompira i luka možete posuti seckanim vlašcem. Isprobajte i pljeskavice od plavog patlidžana.

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR