Krompir poređajte po plehu obloženom pek papirom, probodite viljuškom na nekoliko mesta,pa pecite na 230°C. Pecite dok ne omekša, a potom ga presecite na pola i ostavite da se ohladi, pa skinite ljusku. Izgnječite krompir kao za pire i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite žumanca, pa ih prelijte preko krompira i promešajte. Dodajte brašno, so, biber i muskatni oraščić, pa pomešajte sastojke i formirajte testo za njoke. Ako je suviše lepljivo, možete dodati malo brašna. Pleh za pečenje pospite brašnom i podelite testo za njoke na 4 dela. Brašno pospite i po radnoj površini, pa svaki deo testa razvucite oklagijom u pravougaonik debljine oko 1 cm. Svaki pravouganik podelite na manje kvadratiće, pa ređajte po pripremljenom plehu. Počnite sa pripremom sosa tako što ćete otopiti puter u većem tiganju na srednjoj vatri. Dodajte iseckanu ljutiku, so, biber, pa dinstajte 2-3 minuta. Dodajte seckan beli luk, pa dinstajte 30 sekundi, a onda ubacite pastu paradajz sosa. Kuvajte 2 minuta, a onda dodajte votku. Ostavite da se sos sa votkom krčka oko 1-2 minuta, a potom sipajte pavlaku za kuvanje. Sos ostavite na laganijoj vatri dok kuvate njoke. U šerpu nalijte vodu, so po ukusu, pa ostavite da provri na jakoj vatri. Kuvajte njoke u 2 serije po 3-4 minuta ili oko 1 minut nakon što isplivaju na površinu. Kuvane njoke ubacite u pripremljen sos, promešajte, a onda ubacite 1/4 šolje vode u kojoj su se kuvale njoke. Pospite parmezan i seckani bosiljak.
Glas javnosti/N01S