Srbija
Vlasti u Crnoj Gori trebalo bi da se plaše Velike Albanije, a ne Srbije i ovo što radi predsednik Milo Đukanović je nešto što smo gledali za vreme ustaša, ocenio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin


Udruženje „Savez Srba iz regiona“ poslanika SNS Miodraga Linte je od 2016. dobilo najmanje 20,4 miliona dinara na medijskim i drugim konkursima. Novac se najčešće koristi za izdavanje lista Srpsko kolo koji se bavi temama značajnim za prognane i izbegle kao i Srbe iz regiona, a koji zapravo prati i promoviše aktivnosti samog Linte i funkcionera onih opština koje mu dodeljuju novac na konkursima.


Strani zvaničnici u Prištini pozvali su sve strane na Kosovu da obezbede prioritet zdravlju građana i da podrže sve opcije za međunarodnu i regionalnu saradnju čiji je cilj spasavanje života i zaštita stanovništva od pandemije.


Direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla je da je postupak jednostavan kada je u pitanju testiranje građana na korona virus na lični zahtev.


Kako je epidemija korone pri kraju i osim sporadičnih ekcesa, virus je pod kontrolom, nema potrebe za zasedanjem kriznog štaba. Zato je prvo ime tog štaba Predrag Kon iskoristio još jednu priliku da se oko nečega predomisli. Nedavnoj eto bila ostavka koju je povukao, sad je nakon što se odjavio sa društvenih mreža odlučio da se opet prijavi i zarati...sa svima. Jer, ugasio je Covid-19.


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je veliko pitanje kada će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen i dodao da nije moguće postići rešenje pre predsedničkih izbora u SAD u novembru, imajući u vidu postojeću situaciju, pandemiju i krizu u Prištini.


U Vranju je kod još pet osoba potvrđeno prisustvo koronavirusa, objavljeno je na sajtu grada.


Iako se ukida obavezni test na koronu prilikom ulaska u Srbiju, svima koji pređu granicu biće uručena zdravstvena upozorenja.


Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će od danas biti ukljuceno još 23 autobusa na gradskim linijama, a na prigradskim i lokalnim prevoz putnika će obavljati dodatnih šest autobusa.


Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je večeras na Fejsbuku pretnju koju je njemu i pripadnicima Pokreta Samoopredeljenje uputila fantomska grupa "Albanska dobrovoljačka garda".


Srbija je dobila svoju prvu ozbiljnu „suvu luku“, kontejnerski terminal koji na jednom mestu objedinjuje mogućnost tri vrste prevoza robe - vodnim, železničkim i drumskim putem. To će omogućiti brži i jeftiniji tranzit robe do kupca bilo da je on u Srbiji, ili van njenih granica.


Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova Glauk Konjufca tražio je na današnjoj video konferenciji "Solun 2020" da se ukloni fusnota pored imena Kosova.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone