Putovanja
Republika Srbija, zajedno sa Crnom Gorom, uvršćena je na spisak crvenih zemalja najvećeg rizika. Češko Ministarstvo zdravlja izbacilo je sa ovog spiska Srbiju i Crnu Goru, kao zemlje sa najvećim rizikom širenja zaraze korona virusa.


Vlasti Grčke danas su najavile strože mere za putnike koji na teritoriju te zemlje stižu iz Bugarske, preko kopnenog graničnog prelaza Promahonas, gde će od 14. jula biti obavezan negativni test na COVID-19 ne stariji od 72 časa.


Bračni par iz Srbije koji je otišao na letovanje na grčko ostrvo Evija završio je u bolnici u gradu Lamija zbog lečenja kovida 19, a putnici koji su sa njima došli na to ostrvo poslati su u karantin. Bračni par je taksijem prevezen u Lamiju, dok su ostali članovi grupe stavljeni u hotelski karantin.


Auto-moto savez Srbije otkrio je kakvo je stanje na graničnim prelazima ka Mađarskoj.


Granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zatvoren je do 15. jula za turiste.Posle početnog oklevanja, od ove nedelje dve osiguravajuće kuće nude polise putnog osiguranja uz doplatu rizika za kovid 19.


S obzirom da je tokom burne prošlosti pripadao i Francuskoj i Nemačkoj, ovaj šarmantni gradić predstavlja spoj istorije, kulture, jezika i arhitekture ove dve zemlje. Upečatljiv po svojim šarenim kućicama, pun boja i lepote, gradić Colmar je veoma neobičan.


Putnici koji u Grčku dolaze avionom, morem ili kopnom, od 1. jula moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju.


Nakon pandemije korona virusa, kao i zbog neizvesne situacije sa drugim talasom ovog virusa, ljudi su u neverici: da li je uopšte pametno negde otputovati, kako se zaštititi i koliko je zapravo cela ova situacija realna...


Sigurno ste nekad poželeli da pobegnete od svega, da odete sami na putovanje potpuno neplanirano. Moguće je, naravno, ukoliko vas ništa u tome ne sputava. Jedno je sigurno: odlučite li se da sami negde otputujete, čeka vas avantura koju ćete dugo pamtiti. A možda na tom putovanju sretnete svoju srodnu dušu. Vredi pokušati, zar ne?


Prvi čarter letovi sa srpskim turistima za Skjatos, Krf i Antaliju bili su zakazani već od 1. jula, ali svi su sada otkazani!


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone