Корона вирусMere poput uvođenja produženog policijskog časa potrebne su da bi se značajno smanjilo širenje korona virusa, a efekti će moći da se vide za nedelju ili dve, izjavila je danas zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije dr Darija Kisić Tepavčević.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Staroj Pazovi skladište medicinske, u kome su respiratori, zaštitna oprema - hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri...


Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom vanrednog stanja, zajedno sa MUP-om kontrolisaće i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, saopšteno je iz tog ministarstva.


Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je danas najdublje izraze saučešća porodici Radovana Tijanića, pripadnika Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a, koji je preminuo u KBC "Dragiša Mišović" od posledica korona virusa.


Tri nova slučaja virusa korona registrovana su u Republici Srpskoj (RS) u poslednja 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.


Vojnomedicinski centar Karaburma od sutra će moći da prima obolele od korona virusa, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sutra počinju i radovi na izgradnji savremene bolnice na Karaburmi koja će biti završena za dve nedelje.


U Francuskoj uskoro počinje kliničko ispitivanje u okviru kojega će se krvna plazma osoba koje su prebolele Covid-19 ubrizgati "pacijentima u akutnoj fazi bolesti", objavile su u subotu ustanove koje će sprovoditi testiranje.


Na teritorji Zlatiborskog okruga potvrđen je 21 slučaj infekcije korona virusom, saopštio je danas


Nabavka zdravstvene opreme i respiratora na svetskom tržištu je pakao, kaže ministar finansija Siniša Mali i objašnjava da je velika tražnja za nabavkom zdravstvene opreme, zaštitnih maski, respitatora, te da i naša država čini sve da obezbedi dovoljno svega, ali je to izuzetno teško.


Avion Er Srbije A319 iz Moskve i Varšave vratio se u Beograd sa više od 140 naših građanima.


Na batajnički vojni aerodrom ruski avioni su dovezli specijalna sredstva koja se upotrebljavaju u uslovima kad neprijatelj upotrebi oružje za masovno uništenje.


Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je da je jutros održan sastanak sa ruskim ekspertima koji su došli u Srbiju da pomognu u borbi sa korona virusom i koji će, kako je rekao, već sutra početi sa radom.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета