HranaSlatki, sočni ukus šljiva je samo jedan od razloga da ih uključite u svakodnevnu ishranu. Postoji 140 vrsta šljiva, a sve su bogate ugljikohidratima, imaju nizak nivo masnoća i kalorija, pune su vitamina A, C i E, kalcijuma, magnezijuma, vlakana i kalijuma.


Apsint, zelena vila (eng absinthe) je liker koji se proizvodi od anisa, pelena i šećera, a sadrži i do 72 procenta alkohola. Navodno ga je prvi put proizveo dr Pjer Ordiner (Pierre Ordinaire) 1792. godine kao lek protiv dizenterije i malarije i nazvao ga Artemisia Absinthium.


Odlična kombinacija ukusa, savršen spoj kokosa i malina, probudiće sva vaša čula!


Ukoliko želite da brzo spremite nešto slano i osvežavajuće, predstavljamo vam recept za grčku tzaziki salatu.


Priprema ovog slatkiša je vrlo jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće! Uživajte u spoju ukusa i lepote!


Ako želite uživati u lubenici još i više, donosimo vam ovaj recept koji će vam otkriti lubenicu u novom ruhu.


Kao, i uvek, važno je hraniti se zdravo, svežim namirnicama. Predstavljamo vam recept za letnju salatu sa piletinom.


Ovaj specijalitet je najčešće povezan sa popularnom plažom Marakas bič, a takođe je i neizostavan deo Trinidadskog karnevala. Sendviči sa mesom ajkule su pravi ulični specijalitet na Karibima.


Ako vam nije poznato zbog čega je sve zdrav orah, vreme je da se informišete i saznate koliko je dobar za vaše zdravlje.


Ukusno predjelo koje osvežava, domaće kiselo mleko je nešto najbolje i najzdravije što možete napraviti za sebe i svoje najmilije. Možete ga služiti uz pitu, kačamak, proju, čorbu od zelja ili sarmice u vinovom listu.


Bogata organskim gvožđem, kupina je postala nezamenljiva u ishrani dece i trudnica, dojilja, kao i osoba u pubertetu i klimakterijumu, dok sok od kupina deluje podsticajno na rad jetre.


Mnogima je sladoled omiljena poslastica, zbog vrlo specifične teksture i raznovrsnih ukusa, kao i hladnog, ali kremastog osećaja koji nam pruža čim ga okusimo.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета