Glas Javnosti

Hrskave lignje: Savršeni zalogaji uz limun i tartar sos

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zlatno hrskave, pohovane lignje sa pivskim šmekom, uz krišku limuna i pravi dip sos sa strane – zvuči kao prava kulinarska fantazija, zar ne?

Ako želite da kod kuće pripremite savršene pivske lignje, uz nekoliko jednostavnih trikova, ovo je recept za vas.


Sastojci:

  • Sveže lignje (očistiti ako nisu već pripremljene)

  • 3 jajeta

  • Brašno

  • Prezle sa susamom

  • Pivo

  • Ulje za prženje

  • So

  • Limun

  • Tartar sos (ili sos po izboru)

Priprema:

  1. Priprema lignji
    Ako koristite cele lignje, pažljivo ih očistite i operite pod mlazom hladne vode. Zatim ih isecite na kolutove debljine do jedan cm.

  2. Mariniranje
    Stavite kolutove lignji u činiju, prelijte pivom i ostavite da odstoje 15-ak minuta. Ovo će im dati dodatnu mekoću i aromu.

  3. Pohovanje
    Umutite jaja i posolite. U dve posebne posude stavite brašno i prezle sa susamom.
    Svaki kolut uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

  4. Prženje
    U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite lignje dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Izvadite ih i položite na papirni ubrus da upije višak masnoće.

  5. Serviranje
    Poslužite uz kriške limuna i omiljeni sos – preporučujemo domaći tartar.





Glas Javnosti/ T02S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR