Glas Javnosti


Obavezno dodajte ovaj sastojak dok dinstate luk

Hrana
Autor: Glas javnosti

Luk je nezaobilazan sastojak u mnogim jelima i često je osnova gotovo svake pripreme u kuhinji.

Osim što daje dubinu ukusu, pravilno pržen luk može znatno unaprediti kvalitet jela.

Ako želite da dobijete bogatiji ukus prilikom prženja luka, postoji jednostavan trik koji možete isprobati - dodavanje prstohvata šećera.

Ovaj mali dodatak pomaže karamelizaciji luka, čineći ga blago slatkastim i još aromatičnijim. Osim toga, šećer deluje kao prirodni pojačivač ukusa.


Priprema je jednostavna: na ulju otopite komadić masti, dodajte naseckani luk i zatim prstohvat šećera. Nakon što luk postane staklast i blago zlatne boje, možete dodati ostale sastojke prema receptu.
 
Kada se koristi umereno, ovaj trik može vašim jelima dati novu dimenziju i učiniti ih još ukusnijim.
 
Važno je napomenuti da ne treba preterivati s količinom šećera - dovoljan je prstohvat. U suprotnom, možete narušiti ravnotežu ukusa i učiniti jelo previše slatkastim.

Glas javnosti /B03S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR