Glas Javnosti

SVAKO PRIHVATANJE VELEIZDAJE KOSOVA I METOHIJE PREDSTAVLJA DUHOVNU SMRT ZA SVAKOG SRBINA: Zašto zlokobno ćute Crkva i SANU?

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Šta bi se moglo u ova smutna i jadna vremena o ovome svetu reći? Moglo bi se reći da krupnim koracima grabi u događaje koje su vekovima opisivali sveti i prozrljivi ugodnici Božji. A zašto su se tako puno bavili ovim vremenom, odgovor je uvek isti… zbog kulminacije ljudskih dela u otpadništvu koja pripremaju otvoren nastup onoga kojem su do neslućenih granica posvećeni svi rušilački događaji našeg vremena. Iako ceo svet govori o pobedi Dobra, taj svet ne svedoči svojim delima da je posvećen dobrim delima i posledice tog nesrazmera su svuda oko nas.

Antihrišćanske predstave

Pa redom, podsetimo na samo neke momente apostasije našeg vremena. Iako zdrastveni tretmani odnose milionske žrtve, jutub, gugl i druge platforme planiraju uložiti milionske iznose u kompanije za proveru „istinitih“ po njima podataka.



Za to vreme dozvolu za zdrastveni tretman dobijaju čuvene kompanije i za decu do šest meseci, zdrastvenim radnicima se preti oduzimanjem licence ako razmenjuju podatke o posledicama zdrastvenih tretmana, dronovi u Kini upozoravaju stanovnike da kontrolišu svoju želju za slobodom, a u Hrvatskoj postoji kampanja da oni koji nisu bili kod lekara više od dve godine moraju uraditi sistematski pregled. U Brazilu prete da će ukinuti socijalna davanja ako deca nisu primila zdrastveni tretman, a u SAD su zdrastveni dosijei „odbeglih“ od čuvenog tretmana označeni posebnom šifrom. Međutim agenda ima i „spasonosno“ rešenje, u bolnice se masovno upućuju dopisi o krivici i odgovornosti tih ustanova i lekara za posledice tretmana koje su davali, dok direktor čuvene farmaceutske kompanije napominje da najbolji dani te kompanije tek dolaze. Za te nove dane već se formiraju „15 minutni gradovi“ širom sveta kao otvoreni zatvori koji dele gradove na zone i iz tih obruča je moguće izaći samo sa već poznatim kodom. Izgleda da je nova pandemija na putu.


Međutim ovo surovo proganjanje čoveka ima i svoj gori deo. U celom svetu se popločava put za Varalicu poslednjih vremena, pa se tako u Brazilu odvija pred milionskim auditorijem najopskurnija antihrišćanska predstava pod nazivom karneval, tako je i u Austriji i na mnogim drugim mestima.

Polako pristiže i već je pristigao momentat kada je potrebno sva čula držati dalje od ovog razornog napada onih koji hoće i našim čulnim sudelovanjem ostvariti poklonjenje onom-mrzitelju svega dobrog za potrebe ostvarenja apokaliptičnog razorenja. Evrovizija je npr. pravi primer toga, najbrutalnije ruganje hrišćanskim dogmatima, nastupi obilati demonskom scenografijom i sugestija mladima za posezanjem za neoprostivim i najcrnjim gresima kroz muziku koja privodi u ritualu samom paklu. Ova manifestacija je takvog ritualnog tipa da se od tog zla treba skloniti i naravno ostaje pitanje šta je to moderno, umetničko i napredno u ruganju Gospodu i nisu li svi globalistički događaji u svetu usmereni samo u navedenom pravcu.

Veleizdajnički dokument

A kod nas teška i nezamisliva smutnja. Kako inače opisati zlokobno ćutanje braće Arhijereja SPC izuzimajući one koji su Pravde i Istine radi prognani sa Kosova i Metohije u ovo vreme teške veleizdaje. Francusko-nemački plan je veleizdajnički dokument koji nam je svima stavljen na sto i to je naša optužnica ako ne podignemo glas, ako ne ustanemo i jasno iskažemo svako protivljenje i nepristajanje na takvo delo veleizdaje. U protivnom mi smo obične ništarije koje se nisu imale rašta roditi. Svako prihvatanje veleizdaje predstavlja duhovnu smrt za svakog Srbina koji bi se na takvo pristajanje drznuo. Da predamo svetu zemlju, da damo tuđinu najstarije svetinje, da se odreknemo svog naroda, da plaćamo sopstveni pakao propadanja…


Ne znam šta može da se besedi posle ćutanja na ovu napisanu propast u vidu dokumenta, ne dao Bog takvog čina. Vaše dostojanstvo braćo Arhijereji je neiskazano, ali je odgovornost neopisiva, zato se javno svedoči protiv veleizdaje i veleizdajnika, brane se svetinje, brani se svoj mučeni narod, izlazi u ispovedne litije. Srpska Akademija Nauka i Umetnosti sa svim poznatim i viđenim akademicima ćuti i svedoči o reči Patrijarha Pavla… mudri kao zmije, ali ako nisu bezazleni kao golubovi, onda dobrote u njima nema…

Zar zaista mislite, poštovani akademici, da će se potomci sećati Vaših naučnih dostignuća ako ste okrenuli glavu od ovakve veleizdaje, zar zaista mislite da naučna, umetnička i tehnološka dostignuća, Vaša zvanja i počasti mogu zakloniti smrad veleizdaje naroda čijom se institucijom dičite. Zar zaista ne možete dokučiti kakve posledice vašeg ćutanja mogu biti, zar zaista ne vidite šta će se i Vašem putu isprečiti? Povući ću svaku reč ako zasvedočite istinu i pridružite se narodu u ovo sunovratno vreme, ali avaj, vreme ide, izdaja se gradi kao Vavilonska kula u nekakvom centru srpske države.

Srpski narod kao osirotelo siroče luta putem i od nikog ne prima ni zaklon ni utehu, kakve su samo proročke reči Patrijarha Pavla da će Kosovo u 21. veku biti provera svih nas, od skromnog trudbenika pa do Patrijarha. Zato ovako ostavljeni i poniženi nedajmo se u rasprave, nedajmo se u podmetanje deoba, neka nam je jedan odgovor vodilja: „Da li smo za svetinju Kosova i Metohiju ili protiv nje?“.

Pomognimo našom podrškom i one zatočene, novinara Dejana Petra Zlatanovića i političkog aktivistu Damjana Kneževića i sve proganjane, ranjavane, tučene i mučene Srbe na Kosovu i Metohiji. Budimo tamo gde god možemo, gde se diže glas protiv veleizdaje, a posebno budimo tamo gde će biti i Srbi sa Kosova i Metohije. Imajmo bar toliko hajdučkog u sebi da dok traje opsada i bitka budimo zajedno, ali zajedno na jednoj i večnoj osnovi…NEMA PREDAJE KOSOVA I METOHIJE…Spomenimo naravno i grupu građana koji proterani sada preko ulice, ali ipak ispred Skupštine u više od 970 dana svedoče o tragici naših dana.

„Ovo je najsvetija bitka našeg vremena i lična bitka svakoga od nas. Dakle, borimo se!“

Gordana Kangrga-Mikulić/Inat.online  

(Autor je dvostruki magistar elektrotehnike, inicijator i organizator Sabora Univezitetskih profesora)


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR