Glas Javnosti

ZLATANOVIĆU POGORŠANO ZDRAVLJE, Policija ga brutalno povredila prilikom hapšenja, štrajkuje glađu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dejan Petar Zlatanović već peti dan štrajkuje glađu jer je protivzakonito pritvoren posle protesta za odbranu Kosova i Metohije, piše Srbin.info.

U Centralnom zatvoru mu je, kako se navodi, skočio pritisak, a zbog bolova u nozi povređenoj prilikom hapšenja, na kojoj ima invaliditet od rođenja, ne može ni da sedi bez bolova.

Ipak, prema rečima njegovog brata Predraga, Dejan je psihički jak i nepokolebljiv da istraje u borbi jer je potpuno nevin.

Inače, posle pet dana porodica Dejana Petra Zlatanovića, direktora i urednika medija Srbin.info konačno je uspela da ga vidi, a nažalost crne sumnje su se obistinile.

– Zlatanović je u veoma lošem zdravstvenom stanju, a posebno šokira naknadno otkriće da ga je policija brutalno povredila prilikom hapšenja. Oni su ga oborili na zemlju, prebacili mu kapuljaču preko glave, a zatim s njom gušili i po zemlji razvlačili osobu sa invalididetom, koja uopšte nije pružala otpor i koja se pre toga sama uputila u policijsku stanicu u Majke Jevrosime – piše Srbin.info.

Zlatanović ima ozbiljnu povredu na nozi na kojoj i ima uređeni invaliditet, zbog čega ne može ni da sedi kako treba, a kamoli da hoda. Samo ovakav način hapšenja osobe sa invaliditetom predstavlja teško krivično delo za koje će morati da se odgovara.

Po rečima njegovog brata, Dejan je i dalje nesalomivog duha zbog čega već od petka štrajkuje glađu. Nažalost, krvni pritisak mu je izuzetno povišen i njegov život je boravkom u zatvoru ugrožen.

– Redakcija „Srbin info“ hitno apeluje na sve političke partije, javne ličnosti, advokate i građane da ne dozvole egzekuciju jednog slobodno novinara i urednika, čije reči na protestu za odbranu Kosova i Metohije nisu predstavljale čak ni prekršaj. Redakcija osuđuje sve samozvane medije, koji dozvoljavaju da njihov kolega strada zbog slobode govora – navodi Srbin.info.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od milos u 22.02.2023 12:39:15 h
     0 
Za Zlatanovica kazu da je bio drug clan Otpora. Trac ili istina