Sednica Glavnog odbora DS ponovo odložena, simbolično na dan izbora

Lutovac,-Tanjug

Foto: Tanjug

Sednica Glavnog odbora DS, koja je trebalo da bude održana polovinom marta, pa zatim najavljena za 31. maj, ponovo je odložena, sada za 21. jun, a datum je odabran, kako je nezvanično rečeno Tanjugu u vrhu te stranke, simbolično, kako bi zasedanjem pokazali "da izbori za njih ne postoje".

Pored toga, kako navodi isti izvor, nema ni uslova da se sednica održi 31. maja, zato što, kako kaže, Glavni odbor ima 400 članova, a među njima ima i starijih osoba, čije zdravlje ne žele da dovode u rizik.

"Ulazimo u aktivnu kampanju bojkota i ne želimo nikakve predizborne radnje, niti nas sad to interesuje, pogotovo ne da rizikujemo zdravlje naših funkcionera", rekao je taj izvor.

Grupa članova DS, uglavnom poslanika, pokušala je da izdejstvuje zasedanje Glavnog odbora za 17. maj, ali je predsednik stranke Zoran Lutovac saopštio da je među neopgodnim potpisima za to bilo i falsifikovanih, te i potpisa ljudi koji nisu u DS, te zbog toga podneo i krivične prijave, a po jednoj je Aleksandra Jerkov juče dala izjavu u MUP.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Srbiji se danas, 21. juna, održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Građani, tako, danas glasaju za nov sastav Skupštine Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i više lokalnih samouprava.

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri rekao je danas da svi treba da izađu na izbore 21. juna jer je veoma važno da svi različiti pogledi i stavovi budu izraženi i predstavljeni u sledećem sazivu srpskog parlamenta.

- U ime Pokreta slobodnih građana i lično ime dugujem izvinjenje svima koje je taj snimak povredio, kaže Srbijanka Turajlić povodom snimka na kome je u društvu koje peva četničke pesme. 

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone