Patent koji će obeležiti pandemiju, maska uz koju možete i da jedete (VIDEO)

maske

Foto: Pixabay

Izraelski stručnjaci razvili su masku za zaštitu od koronavirusa sa daljinskom kontrolom otvora koji omogućava uzimanje hrane bez skidanja maske sa usta.

 
Pritiskom ručice na prednjem delu maske, koja je nalik kočnici na biciklu, pravi se otvor za prolaz hrane, prenosi Dnevni avaz.

“Maska će se mehaničkim putem otvoriti ručno ili automatski kada joj primaknemo viljušku”, kaže potpredsednik kompanije “Avtipus patenti i izumi” Asaf Gitelis.

Očekuje se da u narednih nekoliko meseci krene proizvodnja ovog patenta, kao i da će on olakšati posete restoranima.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Doktor Miodrag Lazić nalazi se u teškom stanju zbog korona virusa. Mnogi ga pamte kao dobrovljca u ratom zahvaćenoj Republici Srpskoj, a mnogi pacijenti kojima je spasio život se nadaju da će poznati lekar dobiti bitku protiv korone.

Prema dostupnim podacima, u svetu je do sada zaraženo ukupno 382.008 ljudi, bolesti je podleglo 16.558 osoba, a broj zaraženih koji su se oporavili iznosi 102.431 odnosno 86 odsto

Zbog korona virusa koji je obustavio sve, jedan otac iz Memfisa organizovao je ceremoniju za svoju ćerku. U želji da joj ovaj dan učini posebnim, on je u svom dvorištu izgradio čak i pozornicu!

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone