Život
Mesec jun biće veoma turbulentan za mnoge znakove. Na emotivnom i poslovnom planu očekujte razna iznenađenja i preokrete.


Američka kompanija SpaceX danas će ponovo pokušati da lansira kapsulu Crew Dragon u kojoj će biti astronauti svemirske agencije NASA, prenosi BBC.


Najnovija opažanja ponovo su uočila prigušenu patuljastu zvezdu, Proksimu B, kako orbitava sredinom naseljene zone oko zvezde Proksima Sentauri, koju je prvo proučila grupa astronoma koristeći planetarni tragač visoke preciznosti (HARPS) u Evropskoj južnoj opservatoriji u La Sila u Čileu. Ova otkrića nude potencijal pronalaska vanzemaljskog života.


Jedna kukavica prešla je put od preko 12.000 kilometara od južne Afrike do Mongolije, što je najduža seoba neke kopnene ptice koja je zapanjila naučnike.


Na putu da postanu roditelji i muškarci i žene i kod nas i u svetu odlučuju se na sve medicinske metode konvencionalne, ali i alternativne medicine


Italijanka koja je na lutriji osvojila sliku Pabla Pikasa vrednu milion evra uputila je apel muzejima zainteresovanim da izlože to delo.


Dobro je poznato da je cvekla odličan prirodni graditelj crvenih krvnih zrnaca, odnosno eritrocita. Dobar saveznik je i u borbi protiv neuroza i nesanice, a u kombinaciji sa šargarepom, čini čuda u organizmu.


Podočnjaci često mogu biti ružno obeležje na licu. Kao stalni pratilac umora i neispavanosti, neretko ostaju i duže nego što bi trebalo. Međutim, oni su često i bezopasni, a dobra vest je da postoje razni prirodni načini kako ih se rešiti.


Svetski lobi protivnika vakcine sve je veći, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Moskvi Melita Vujnović.


Meštani sela Prislonica, koje se nalazi na pola puta između Čačka i Gornjeg Milanovca, prethodnih dana imali su neobične posetioce. Na krošnjama drveća u obližnjem Prisloničkom polju, pored reke Dičine, gnezdo je svilo jato ružičastih čvoraka, koji su izuzetno retke ptice i nikad do sad nisu viđene u Šumadiji.


Sibirski zoološki vrt koji je zbog korona virusa zatvorio vrata za posetioce više od dva meseca, saopštio je da su restriktivne mere podstakle bebi bum među njihovim životinjama


Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone