Tehnologije
Amerikanac tuži striming platformu Twitch jer tvrdi da su krivi za njegovu povredu penisa.


Osnivač Amazona i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos, najverovatnije pod pritiskom optužbi za sve sumnjivije poslovanje njegove kompanije i navode da krši antimonopolske propise SAD, odlučio je da sarađuje u istrazi komisije kongresa te zemlje.


Mojkovčaninu Budimiru Vukadinoviću pre dva dana desila se neuobičajena nezgoda, pošto mu je u rukama eksplodirala baterija mobilnog telefona, što je dovelo i do manjeg požara u kući.


Nezavisni sajber-stručnjak iz Indije i "lovac na bagove" Atul Džajaram je pronašao još jedan propust. On tvrdi da su brojevi telefona mnogih WhatsApp korisnika dostupni pomoću jednostavne Google pretrage.


Ovih dana demonstracije u SAD prevazilaze sve okvire: narod je na nogama, dolazi do tuča i krađa neviđenih razmera. To je, kako se navodi, odgovor na policijsko ponašanje.


Beograd dobija mrežu "pametnih" telefonskih govornica, a prvih 50 biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je danas predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.


Naučnici sa Univerziteta za nauku i tehnologiju u Hong Kongu uspeli su da razviju veštačko oko koje oponaša ljudsko i koje je u pojedinim segmentima i savršenije.


Stručnjaci kineske kompanije „Sjaomi“ trenutno proučavaju tehnologije koje je činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.


Turisti koji ne mogu još da dođu u Grčku imaju priliku da uživaju u veličanstvenom pogledu na manastir Meteore i Svetu goru, pa čak i da prošetaju zajedno sa monasima. Sve to uz pomoć nove VR aplikacije.


Ukrajinski studio „Starni Gejms“ pustio je u „Stim“ kompjutersku igricu pod nazivom „Stratedžik Majnd: Blickrig“, u kojoj učesnici treba da predvode vojsku Adolfa Hitlera i da izvrše strateški blickrig, kako bi učestvovali na paradi na Crvenom trgu.


Svakodnevne tehnološke inovacije donose revoluciju u prizvodnji mobilnih telefona, da li se radi o boljoj kameri, snažnijoj bateriji, boljoj zaštiti ili materijalima koji se koriste — proizvođači pametnih telefona neprestano nas bombarduju nečim novim.


Tehnološke kompanije Apple i Google su predstavile dugo očekivanu tehnologiju za automatsko obaveštavanje ljudi ako su možda bili izloženi novom koronavirusu, putem aplikacije za pametne mobilne telefone.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone