Slovenija
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je objavljivanje optužnice za ratne zločine protiv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija uticala na sve, te da nisu ukaljana samo dva pomenuta imena i tzv. OVK, već i svi Albanci.


Slovenačka granična policija otkrila je na graničnom prelazu Gruškovje – Macelj, 22 migranta sakrivena u cisternama teretnih vozila sa srpskim tablicama, kojima je pretilo gušenje zbog nedostatka kiseonika, saopštila je danas Policijska uprava Maribor.


Slovenija je na granici sa Hrvatskom rasporedila dodatnih više od 1.000 policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom.


Mnogi od tih događaja nedvosmisleno, kroz konkretne ljude i primere, ukazuju na slovenačke bestijalnosti koje, bez obzira što su prekrivene velom tajnosti, predstavljaju neporeciva svedočanstva o neverovatnim zločinstvima počinjenim u poslednjoj deceniji dvadesetog veka. Verodostojna svedočanstva su iskazana kroz brojne izveštaje vojnih obaveštajnih i medicinskih organa i izjava očevidaca i učesni


Mariborska opštinska uprava po drugi put je donela odluku o zabrani koncerta Marka Perkovića Tompsona, koji je u Mariboru trebalo da bude održan pre tri godine, ali je na preporuku policije zabranjen.


Slovenija je prva evropska država koja je proglasila kraj epidemije korona virusa.


Juče je u Sloveniji održan treći "biciklistički" protest protiv slovenačke vlade, zbog koruptivnih i nedemokratskih postupaka prikrivenih epidemijom korona virusa


Slovenački predsednik Borut Pahor, rekao je, komentarišući potez mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je objavio istorijsku kartu tzv velike Mađarske, da to nije prvi slučaj javnog pojavljivanja takve karte, što se može shvatiti kao izraz teritorijalnih težnji i trebalo bi, kako je naveo, da izazove zabrinutost "demokratske javnosti i politike".


Prema podacima slovenačkog Zavoda za zapošljavanje, krajem aprila bilo je prijavljeno oko 88 hiljada nezaposlenih, što je za skoro 11 hiljada više nego u istom mesecu prošle godine, što predstavlja rast broja nezaposlenih od 19,9 odsto.


Poverioci slovenskog avioprevoznika Adria Airwaysa prijavili su potraživanja u vrednosti 151 milion evra.


Oko 3.500 demonstranata zahtevalo je ostavku Vlade Slovenije na protestima u Ljubljani, javila je Hina. Demonstranti su u kasnim večernjim satima kružili oko zgrade parlamenta i centrom Ljubljane uzvikujući parole protiv vlade.


Kako se Slovenija snašla u borbi protiv korona virusa, koja je njihova tajna u borbi protiv zaraze i kako se snalaze pokazuju primeri Boruta Doloneca i Mihe Pasara.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone