Glas Javnosti

Broj ŽRTAVA u POPLAVAMA u Sloveniji porastao na ŠEST

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Broj poginulih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Sloveniju povećan je danas na šest, nakon što je pronađeno telo muškarca koji je radio na saniranju štete od poplava i još jedno telo pronađeno je u nabujaloj reci Temenici, prenosi STA.

Vatrogasci su u toku prethodne noći intervenisali na otklanjanju posledica poplava u 57 slučajeva, najviše u Pomurju i Koruškoj.

Portal 24.ur navodi da su pojedina područja i dalje poplavljena, mnogi putevi su i dalje zatvoreni, a nadležne službe upozoravaju da će, kako se voda bude povlačila, rasti rizik od klizišta u tim oblastima.


Klizišta su se već pojavila u pojedinim naseljima, najviše u Koruškoj i Savinjskoj dolini, a Geološki zavod Sloveniji upozorio je stanovništvo ugroženih područja da obrate pažnju na stagnaciju površinskih voda, nove pukotine na putevima i pojavu novih klizišta.

printscreen/facebook

U otklanjanju posledica poplava pomaže i vojska, a slovenačka Elektroprivreda je uspela da uspostavi snabdevanje strujom u celom delu Črne, u Žerjavu i Jazbini, dok struju još nemaju zaseoci Bistra, Koprivna i Topla.


Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR