Porodica
Stupili ste u brak, na svet doneli nove živote, potpuno ste posvećeni porodici i ulogama koje ste ulaskom u brak stekli. Postoji li nešto za čim žalite sada kada ste više posvećeni drugima, a za sebe nemate vremena?


Veoma česta pojava nakon porođaja jeste postporođajna depresija koja se javlja kod žena. Najčešće se javlja kao niz pomešanih osećanja, a kao teži oblik kliničke depresije može da se javi u periodu od nekoliko nedelja do godinu dana posle porođaja.


Vaši roditelji i njihov stil roditeljstva mogu odigrati glavnu ulogu u vašem životu. Način na koji se ponašaju i mešaju u vaš život može da ima veliki uticaj na to u kakvu ćete osobu izrasti.


Kada dete preskače obroke jer nije zadovoljno onim što ste mu servirali, kada mrljavi i jede dugo uz vrpoljenje i okretanje u stolici, vi ne znate kako da ga nahranite. Pribegli ste svim mogućim sredstvima, ali što je efekat bio jači, mališan je još više odbijao da jede ili probirao hranu. Ko je za to kriv i šta možete da uradite?


Tantrum uglavnom podrazumeva stanje u kojem dete potpuno izgubi kontrolu nad svojim ponašanjem: baca se po podu, vrišti, baca stvari, udara druge... Za malo dete ogroman problem, ali i za roditelje koji ne znaju kako da postupe u tom trenutku.


Zahteve za refundaciju PDV-a na hranu i opremu za bebe mogu se podneti do 15. jula. Na to imaju pravo roditelji čija su deca rođena zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine starosti.


Ako ste roditelj adolescenta, pubertet će vas prodrmati isto kao i vaše dete. Ne možete ga izbeći, ali možete olakšati sebi i vašem pubertetliji. Pitate se, kako?


Zdrav odnos među partnerima je garancija budućeg zdravog porodičnog života. Sukobi su neizistavan deo svake veze, ali uz dogovor i kompromis, sve se može lako prevazići.


Koliko ste puta do sad bili poniženi od bliske osobe ili od svojih ukućana? Kako reagovati u takvim situacijama i kako ostati smiren? Kada reagujete burno, dobijate suprotan efekat, zbog toga je najbolje ostati potpuno smiren.


Mnogo je slučajeva propalih veza i brakova u kojima je žena višeg obrazovanja od svog životnog saputnika. Iako na prvi pogled izgleda potcenjivački, ima dosta istine u tome. Sigurno i sami znate makar jedan takav primer iz svog okruženja.


Koliko često vaše dete ili neko od ukućana provodi vremena uz računar? Kako reagovati kada igranje igrica uzme maha i postane ozbiljan problem? Nudimo vam moguća rešenja za to.


Kada želite da proširite porodicu, za to vam je potrebno neko vreme. Ovaj tata, međutim, rešio je da ne čeka i malo ubrza taj proces.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone