Kultura
U Sjedinjenim Američkim Državama u Vordenklifu, jedinoj preostaloj Teslinoj laboratoriji, slavi se Teslin rođendan prikazivanjem filma "Tesla", čiji će glavni protagonisti Itan Houk i Kajl Meklahan učestvovati u posebnom delu programa.


Žarko Laušević imao je priliku da zaigra u jednoj od najpoznatijih serija bivše Jugoslavije "Bolji život" i to u ulozi advokata Aleksandra Popadića Guze.


Ime osnovne škole 'Jovan Krstitelj' iz Rima teško da bi privuklo previše pažnje da nije jednog zanimljivog detalja koji ovu školu čini možda i najpopularnijom u čitavom svetu, a sve zahvaljujući jednoj slici koja se širi društvenim mrežama. Na njoj se nalaze dva uma koja su, slobodno možemo reći, promenila tok svetske istorije.


Elton Džon prodao je 300 miliona albuma i prikupio oko pola milijarde dolara za borbu protiv Aids-a. Svojom zaslugom popularni pevač dobio je sopstvenu kovanicu u izdanju britanske kraljevske kovnice.


Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone, koji je preminuo juče u 91. godini, napisao je sam svoju čitulju koja je objavljena u današnjim italijanskim novinama.


Specijalno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji dobio je srpski film "Šavovi", saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.


To je filmično i zanimljivo vreme u kome je bilo dosta dobre muzike, lepih žena i pravih muškaraca, kaže reditelj Milutin Petrović.  


Čuvenog italijanskog kompozitorabeograd je video 14. februara 2009. u Beogradskoj areni, a oko 15.000 gledalaca je tri puta vraćao Morikonea na bis.


Čuveni italijanski filmski kompozitor Enio Morikone, preminuo je u 91. godine, javila je iltalijanska Korijere de la sera


Snimanje serije „Kamiondžije” uveliko je počelo na Ubu, a Tihomir - Tika Stanić sa svojim brilijantnim talentom ide iz uloge u uloge, ne ostavljajujući prostor da se odmori, već sa nestrpljenjem iščekuje nove projekte u kojima podjednako uživa.


Prva klapa filma "Hadžijino zvono" i serije "Nečista krv" pašće 12. avgusta 2020. godine u Ripnju, a planirano je da snimanje traje 84 dana, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.


Prva klapa filma "Hadžijino zvono" i serije "Nečista krv" pašće 12. avgusta 2020. godine u Ripnju, a planirano je da snimanje traje 84 dana, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone