КултураBil Viters, čuvni soul muzičar i autor pesama "Ain't No Sunshine", "Lean on Me" i "Lovely Day" preminuo je u 82. godini od posledica srčanih smetnji, saopštila je porodica pevača.


Efekti krize naći će se u fokusu ovogodišnjeg programa festivalaGradski sekretar za kulturu u Beogradu Ivan Karl rekao je da će zaposleni i honorarci i paušalci u ustanovama kulture čiji je osnivač Grad nastaviti da dobijaju svoja primanja.


U vanrednom stanju usled epidemije virusa korona kada se ljudima savetuje da ostanu kod kuće i vreme provode čitajući, biblioteke nude digitalna izdanja - od rukopisa i starih i retkih knjiga, preko klasika do bestselera.


"Koronavirus: sve što treba da znate o virusu iz Vuhana i kako da ga sprečite", "Koronavirus i maske", "Koronavirus - praktični vodič za pripremu i zaštitu", "Kontroverza Kovid-19", "Priručnik za preživljavanje Kovida-19" ili "Zaštitite porodicu" samo su neki od stotina naslova na onlajn knjižarama. Te knjige zapravo su plagijati, a njihovi autori "pisali" su ih samo da bi zaradili na pandemiji.Na njega će ostati uspomena sjajnog glumca, muzičara koji je umeo da razveseli, a oni koji su ga poznavali kažu ''pre svega ostaće upamćen kao večiti dečak i prava ljudina''.Čuveni francuski crtač stripova Alber Uderzo, ko-kreator poznatog galskog crtanog junaka Asteriksa, umro je danas u 93. godini, sazanje se od njegove porodice i bližnjih.


„Stigla nam je velika opomena da se vratimo suštini života i da volimo bližnje” Akademik o trenutku "čistih ruku": Svaki nemar vodi nas u katastrofu. Pojavljuje se solidarnost koju smo imali 1999. godine. Zdravstveni radnici zaslužili su makar aplauz


Ljubitelji pozorišta moći će u narednom periodu neke od predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu da prate onlajn.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета