КултураOvaj period glumac Ivan Jevtović koristi za predavanja koja realizuje onlajn, ali i za porodicu čiji značaj glumac uvek ističe.


Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se snimanje nastavnog materijala za srednje i osnovne škole odlaže na nedelju dana jer je dovoljno materijala pripremljeno unapred.


Beogradsko dramsko pozorište (BDP) priprema prvu televiziju posvećenu teatru na Balkanu, a među prvim emsijama biće emitovan razgovor sa glumcem Radetom Šerbedžijom.Epidemiolozi upozoravaju na to da svaki poljubac danas može biti fatalan, ali nije ljubljenje najveća opasnost koja nam preti. Poljubac može da nam prenese zarazu, ali može da nam prenese i nečija osećanja. Mnogo veća opasnost od poljupca za današnji svet predstavlja zaborav, kaže književnik i književni kritičar Petar Arbutina.


Brojni festivali su otkazani ili odloženi, ali muzičari širom sveta ne odustaju i ne prepuštaju se "hibernaciji u izolaciji", sviraju kod kuće i u studijima, a nastupe prenose uživo na društvenim mrežama.


Bil Viters, čuvni soul muzičar i autor pesama "Ain't No Sunshine", "Lean on Me" i "Lovely Day" preminuo je u 82. godini od posledica srčanih smetnji, saopštila je porodica pevača.


Glumac Andrija Milošević postao je i pisac za decu tako što je prvo na društvenim mrežama objavljivao pesme koje je sam pisao, recitovao ih, a nakon pošto naišao na oduševljenje mališana, odlučio je da pesme složi i u za sada dve knjige - "Kišni glistac" i "Mačak i skakutavo jaje".


Čuveni američki džez pijanista Elis Marsalis, otac džez legendi Vinforda i Brenforda Marsalisa, preminuo je u 86. godini u Nju Orleansu od posledica koronavirusa, saopštila je porodica.


Ljubitelji kultnog klasika srpske kinematografije "Davitelj protiv davitelja", moći će film u novom ruhu da pogledaju na društvenoj mreži "Fejsbuk".


Efekti krize naći će se u fokusu ovogodišnjeg programa festivala


Da li postoji neki poštovalac lika i dela Fride Kalo koji ne sanja o poseti njenoj Plavoj kući u Meksiku? Sada pretvorena u muzej i jedna od nezaobilaznih turističkih atrakcija, Fridina kuća može se obići i u ovim vremenima izolacije, zahvaljujući virtuelnoj turi.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета