Crna Gora
Ekskluzivno saznajemo da je u toku tajni sastanak predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i crnogorskog premijera Duška Markovića o budućim merama prema Srbiji.


Mitropolija crnogorsko-primorska reagovala na odgovor predsednika Vlade. Nadam brzom odgovoru ovih dana - saopštio protojerej stavrofor Gojko Perović


Premijer Crne Gore Duško Marković kaže da je tražio angažovanje svih kapaciteta da bude istražen slučaj rušenja spomenika organizatorima ustanka 13. jula 1941.


Šta o kriminalnom `Klanu Đukanović` prećutkuju vodeći mediji u Crnoj Gori i Srbiji- A o čemu naširoko pišu najugledniji Zapadni mediji i međunarodni Novinarski Konzorcijumi, specijalizovani za globalni organizovani kriminal!


Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je premijer Crne Gore. Među zemljama za koje Crna Gora otvara granice nema Srbije.


Crkve na Svetom Stefanu, koje su 1960. godine nacionalizovane suprotno članu 11 tada važećeg Zakona o nacionalizaciji, od avgusta 2019. u privatnoj su svojini akcionarskog društva.


Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović podseća da je prošlo 10 dana od pisma mitropolita Amfilohija premijeru Dušku Markoviću na temu pregovora u vezi spornog zakona o slobodi veroispovesti ali da Vlada još ne odgovara na upit o nastavku pregovora započetih u martu ove godine.


Na putu od Podgorice do Kučkih korita na više lokacija su iscrtane trobojke.


Poslednji sled događaja u Crnoj Gori, koji su kulminirali hapšenjem vladike Joanikija i porukama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, deo je sinhronizovane akcije vlasti s ciljem da se završi otimačina imovine SPC započeta u vreme komunista.


Brat šefa Vladinog biroa Srđana Kusovca „čestitao“ je Crnoj Gori što se oslobodila bratske ljubavi prema Srbiji.


Kako se ovih dana brani ponovo vera i manastiri u Vasojevićima i Crnoj Gori,treba podsetiti da su ga od Turaka branili 1862.godine posle boja na Rudešu mnogi junaci među kojima su se izdvojili kapetan Radule Joksimović i stotinaš Dmitar Jovančević.


Trojici mladića iz Bijelog Polja određen je pritvor zbog sumnje da su 23. maja 2020. godine u vremenu između 03,00 i 03,20 časova, polomili i bacili 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvete na bjelopoljskom Trgu slobode.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone