Bosna i Hercegovina
Nakon što je tražila da se premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću odredi jednomesečni pritvor zbog afere "respiratori" glavna tužiteljka Gordana Tadić i njena porodica dobiil su pretnje smrću.


U Starom Brodu, kod Višegrada, danas se obeležava 78 godina od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije, koje su pobile ustaše Jure Francetića.


Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije, rekla je danas zamenica predsedavajućeg Saveta ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.


Oko 3000 Pakistanaca ima nelegalne vize u BiH, a na osnovu navoda iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, mediji tvrde da Pakistan koristi globalnu migrantsku krizu tako što osuđenike na dugogodišnje zatvorske kazne pušta na slobodu i upućuje na migrantske rute.


Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković podneo je danas 10 krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS, te nabavke pokretne bolnice.


Iz etno sela Čardaci vlasnik je uklonio je tri kipa koja su stajala iznad bazena u obliku BiH, što su mnogi protumačili kao nepoštovanje države.


Procena je da u Bosni i Hercegovini minska polja postoje u 129 opština i, prema procenama Centra za uklanjanje mina, još ima oko 79.000 neeksplodiranih mina. One direktno ugrožavaju sigurnost više od 540.000 građana, što je oko 15 odsto populacije. Od 1992. do janura ove godine, 1.767 osoba je obogaljeno na tim poljima, dok je 617 - poginulo.


Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH i da je potrebno sprovesti određene mere da bi se adekvatno odgovorilo.


Skupština Republike Srpske ukinula je danas vanredno stanje, a odluka stupa na snagu sa danom objavljivanja u Službenom glasniku.


Demonstracije na ulicama Sarajeva organizovane su zbog mise za "blajburške žrtve", prvi put održane u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.


Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Garavicama kod Bihaća, a predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je snimanje spota na takvom mestu kao anticivilizacijski i moralno neprihvatljivo.


Postavljanje velikih potresnih fotografija koje svedoče o zločinima NDH nastavilo se danas u Sarajevu i jedna takva se sada nalazi iznad Vječne vatre u centru grada nakon što je jutros osvanula i na Marijin Dvoru.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone