Bosna i Hercegovina
Bilbord sa natpisom "Ne BiH u NATO!" pojavio se u Istočnom Sarajevu.


U Srebrenici će danas biti odata počast i položeno cveće na spomen ploču Srbima ubijenim u srebreničkim logorima koji su bili u zgradama bivše policijske stanice i Osnovnog suda.


Istražni organi završili su s prikupljanjem dokaza u novom slučaju trgovine decom u BiH, odnosno prodaji maloletne Romkinje iz Mostara, koja je u martu otkrivena kako s bebom prosi banjalučkim ulicama.


Član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nenad Stevandić napustio je današnju sednicu tog tela nezadovoljan jer je aktuelni direktor OSA-e Osman Mehmedagić svoju fakultetsku diplomu, koju je doneo na sednicu, proglasio tajnim dokumentom.


Stanovnici Mostara osetili su zemljotres oko 11 časova i 45 minuta.


Na putu između Banjaluke i Čađavice kod mesta Kola došlo je do teške saobraćajne nezgode kada su se sudarili autobus i kamion.


Policija u Bileći prekjuče je primila prijavu da je ukradenim automobilom,Audi 80, ilegalno pređena granica.


Povodom današnjeg obeležavanja mosntruoznog zločina nad 3. 267 građana srpske nacionalnosti (žena, dece, staraca, boraca) u Bratuncu koji su počinili pripadnici muslimanske vojske iz Srebrenice, oglasila se i Šef Misije OEBS u BiH Ketlin Kavalec. 


Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocenio je da donošenje presude Višeg suda u Beogradu protiv Huseina Mujanovića zbog ratnih zločina, u mesecu kada se obeležava 25 godina genocida u Srebrenici, pokazuje da režim u Srbiji ne uspeva da pronađe ni "trun moralne odgovornosti".


Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u Mostaru četiri osobe zbog sumnje da su krijumčarili migrante.


Bosni i Hercegovini bi bilo potrebno da u narednih 30 godina ostvaruje godišnji rast BDP-a od 5,8 odsto da bi dostigla trenutni prosek EU, navode iz Direkcije za ekonomsko planiranje BiH u informaciji o konkurentnosti BiH ekonomije.


Na groblju u Bratuncu danas je služen parastos za 3.265 poginulih Srba iz srednjeg Podrinja, među kojima su i 69 poginulih i 22 zarobljena pa ubijena Srbina na Petrovdan prije 28 godina u selima oko Srebrenice i Bratunca.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone