Austrija ublažava zabrane uvedene zbog korone

Austrija-pixabay

Austrija želi da od 14. aprila postepeno ublažava ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa, a najpre će biti ponovo otvorene male trgovine, saopštila je danas vlada.

- Cilj nam je ponovo pokretanje u etapama - izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc na konferenciji za novinare i pozvao stanovnike da i dalje budu disciplinovani.

Nakon otvaranja malih prodavnica 14. aprila, ostale prodavnice bi trebalo da budu otvorene početkom maja, potom restorani sredinom maja, dok će zabrana masovnih okupljanja ostati na snazi bar do kraja juna.

- Reagovali smo brže i drastičnije“ od ostalih zemalja i „sprečili najgore" - ocenio je austrijski kancelar čija je vlada 15. marta uvela izolaciju i zatvorila sve prodavnice osim onih sa namirnicama.

 

Izvor: Danas

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Glumac Robert de Niro je izjavio da želi da tumači ulogu guvernera države Njujork Endrjua Kuoma, u budućem filmu koji će dokumentovati dešavanja vezana za pandemiju koronavirusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdi da u Novom Pazaru svi respiratori rade, i da su trenutno tri osobe tamo priključene na njih.

Na teritorji Zlatiborskog okruga potvrđen je 21 slučaj infekcije korona virusom, saopštio je danas

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone