Ćufte od kupusa se jednostavno i brzo pripremaju, za tili čas! Odlične su za lagani ručak, pa i za večeru ukoliko vam nešto ostane. Meso vam definitivno neće nedostajati i rado ćete im se vraćati.
Potrebna vam je jedna glavica svežeg kupusa srednje veličine, jedna glavica crnog luka i dva čena belog. Sušena paprika ili paradajz, 3 kašike brašna, dva jajeta, aleva paprrika, so, biber i drugi začini po želji.
Kupus sitno iseckajte, zalijte vodom pa kuvajte 5-6 minuta, preporučuje Agroinfo.rs. Na ulju izdinstajte iseckane dve vrste luka, u činiji umutite jaja pa u njih ubacite kupus koji ste prethodno dobro ocedili. Takođe, u smesu sa jajima i kupusom ubacite i sušeni paradajz koji ćete sitno iseckati. Začinte i dodajte dinstani luk. Na kraju ubacite u smesu brašno pa rukama formirajte kuglice. Pecite ih na umerenoj vatri dok ne dobiju braon-zlatnu hrskavu koricu.
Ćufte služite uz neki umak koji nakviše volite i uživajte.
BONUS VIDEO: POSNA PROJA SA KISELOM VODOM