Glas Javnosti

LAGANE I NEODOLJIVE: Hrskave ćufte bez mesa za TILI ČAS stižu iz kujne!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Vreme je da malo odmorimo od mesa koje smo jeli za vreme praznika, pa su ćufte od kupusa idealno rešenje za lagani ručak ili večeru.

Ćufte od kupusa se jednostavno i brzo pripremaju, za tili čas! Odlične su za lagani ručak, pa i za večeru ukoliko vam nešto ostane. Meso vam definitivno neće nedostajati i rado ćete im se vraćati.

Potrebna vam je jedna glavica svežeg kupusa srednje veličine, jedna glavica crnog luka i dva čena belog. Sušena paprika ili paradajz, 3 kašike brašna, dva jajeta, aleva paprrika, so, biber i drugi začini po želji.


Kupus sitno iseckajte, zalijte vodom pa kuvajte 5-6 minuta, preporučuje Agroinfo.rs. Na ulju izdinstajte iseckane dve vrste luka, u činiji umutite jaja pa u njih ubacite kupus koji ste prethodno dobro ocedili. Takođe, u smesu sa jajima i kupusom ubacite i sušeni paradajz koji ćete sitno iseckati. Začinte i dodajte dinstani luk. Na kraju ubacite u smesu brašno pa rukama formirajte kuglice. Pecite ih na umerenoj vatri dok ne dobiju braon-zlatnu hrskavu koricu. 

Ćufte služite uz neki umak koji nakviše volite i uživajte.

BONUS VIDEO: POSNA PROJA SA KISELOM VODOM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR