Za šnicle sa karamelizovanim lukom vam je potrebno: 4 svinjske šnicle (jedna po osobi), 2 glavice crnog i 2-3 čena belog luka, 4 kašičice meda, 1 kašičica maslinovog ulja, 4 komada sira ili maslaca, so, biber, 4 grančice ruzmarina, začini po želji.
Priprema Šnicle je najpre potrebno dobro izlupati da budu meke. Beli luk iscedite kroz presu i tim sokom premažite svaki komad mesa, Začinite sa biberom i soli i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Pržite ih na dobro ugrejanom ulju i na jakoj vatri tako da se sa obe strane stvori korica, a zatim vatru smanjite i pecite dok meso ne postane meko.
Luk ćete karamelizovati tako što ćete ga iseći na tanke trake i dinstati na ulju zajedno sa medom, dok luk ne poprimi tamnu boju. Šnicle poslužite tako što ćete na svaku staviti po kašiku karamelizovanog luka i komad sira ili maslaca. Dodajte i grančicu ruzmarina radi arome i estetike. Jelo poslužite uz omiljenu salatu.
Prijatno!
3 sata