Zapaljena kuća srpskoj porodici na Kosovu

Izvor: Pixabay

Kuća Srbina Svetozara Cvetkovića zapaljena je rano jutros u selu Cernica u opštini Gnjilane, izjavio je danas šef biroa Kacelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Stojković. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar i sprečili da kuća u potpunosti izgori.

Stojković je za portal Kosovo onlajn izjavio da vlasnik kuće živi u Jagodini sa suprugom, ali da je stanovništvo vidno potreseno i uznemireno tim događajem. On je pozvao nadležne organe da nađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako ekstremisti ne bi smatrali da su pozvani da pale i uništavaju srpsku imovinu.

-Cernica je etnički mešovito selo, sa većinskim albanskim stanovništvom, sa oko 2.000 Albanaca i oko 70 Srba. Posle rušenja kuće Jovice Menkovića, 18. februara, sada je izgorela još jedna srpska kuća. U selu je taj događaj izazvao strah i osećaj nesigurnosti i neizvesnosti- rekao je Stojković.

Kako navodi taj portal, Cvetkovićeva ćerka Mileva Živković, koja inače živi u Partešu, a trenutno se nalazi u izolaciji u Jagodini jer je pandemija zatekla u inostranstvu, rekla je da ocu još nisu rekli da je kuća zapaljena, jer je star i bolestan.

-Izolacija mi ističe u maju i tada ću videti roditelje. Ovo je i bolno i strašno, nikada nismo imali problema sa komšijama Albancima- rekla je ona i dodala da je kuća više puta obijana, a da počinioci nikada nisu pronađeni.

Izvor: Nova

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета