Glas Javnosti

KO KAŽE DA NEMA UCENE Ova banka će u januaru otpustiti sve zaposlene koji nisu vakcinisani

Svet
Autor: Glas javnosti

Produžava se spisak kompanija u svetu koje od zaposlenih traže da se vakcinišu kako bi mogli da nastave sa radom. U suprotnom su zaprećene mere otkaza.

Zaposleni Sitigrup-a u SAD koji nisu vakcinisani protiv kovida 19, do 14. januara biće stavljeni na neplaćeno odsustvo, a krajem meseca će biti otpušteni ukoliko im se ne odobri izuzeće, piše Si-En-En, a prenosi Blic.rs

Ova banka postaje prva velika institucija na Vol stritu koja sledi politiku nametanja vakcinacije protiv korone, sve u momentu kada se finansijska industrija bori sa time kako vratiti radnike u kancelarije i normalizovati ceo proces.

Druge banke sa Vol strita primenile su određene mere kako bi se sprečilo širenje omikrona tako što su zaposlene poslale da rade od kuće, ali nijedna od njih nije uslovila radnike otkazom. 

Dok je Sitigrup prva banka koja sprovodi mere obavezne vakcinacije, američke kompanije poput Gugla i Junajted erlajnsa uvele su pravila "bez vakcine, bez posla", sa različitim stepenima strogosti.

I druge zemlje poput Italije, Slovenije, Francuske, Nemačke, Grčke, sprovode mere kojima se na sličan način radnici primoravaju na vakcinu, bio to direktan ili neki indirektan model.

Vlada Italije među prvima je usvojila jednu od najstrožih kovid mera u svetu, jer je obavezala sve radnike u javnom i privatnom sektoru da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu da su se nedavno oporavili od koronavirusa. Svi oni koji se na ovaj zakon ogluše, moraće da plate kaznu od 600 do 1.500 evra.

BONUS VIDEO: EVO KO SU NAJPOZNATIJI KRADLJIVCI UMETNIČKIH DELA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR