Glas Javnosti

Hasbro ozbiljno pali - Otpuštanja i mršavljenje radi opstanka!

Svet
Autor: Glas javnosti

U nešto ozbiljnijem tonu, kompanija Hasbro, poznata po igračkama poput Monopola i Nerfa, najavila je velika otpuštanja, tvrdeći da prodaja igračaka nikada nije bila "lošija".

Planiraju otpustiti skoro 20% zaposlenih u naredne dve godine, uključujući 200 radnika iz prethodne runde rezova, pripisujući odluku izazovima na tržištu koji su se pokazali jačim i dugotrajnijim nego što su očekivali.

Nova runda otpuštanja obuhvatiće 1.100 zaposlenih, pridružujući se preostalih 800 iz prethodne runde. Krajem 2022. godine, Hasbro je imao oko 6.500 zaposlenih širom sveta, a sada se suočava s neizbežnim promenama kako bi održao profitabilnost.

Izvršni direktor Kris Koks izjavio je da je odluka o smanjenju radne snage donešena zbog tržišnih izazova koji su se pokazali jačim i dugotrajnijim nego što su planirali. Kako bi pozicionirali Hasbro za budući rast, planiraju "modernizovati" organizaciju i postati "mršaviji". Iako vide smanjenje radne snage kao poslednje sredstvo, smatraju da je to korak koji moraju preduzeti kako bi očuvali zdravlje kompanije.

Plan štednje obuhvatiće "preusmeravanje ljudi i resursa", uključujući ponudu prevremene penzije za neke zaposlene i planirana otpuštanja tokom sledeće dve godine. Kompanija je do sada imala troškove od oko 94 miliona dolara povezane sa otpremninama, deonicama i korporativnim pogodnostima, s očekivanih dodatnih 40 miliona dolara.

Osim otpuštanja, Hasbro sprovodi druge mere smanjenja troškova, uključujući prodaju filmskog i televizijskog poslovanja Lionsgateu za otprilike 500 miliona dolara. Takođe planiraju smanjenje kancelarijskog prostora, napuštajući onaj u Providensu na Roud Ajlendu do januara 2025. godine.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR