Glas Javnosti

VUČIĆ UBACUJE DILEMU O SANKCIJAMA RUSIJI A NE MINISTRI: Milivojević: Nije se Basta probudio i tek tako rekao - sad ću da ih kaznim!

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u politički život "ubacuje dilemu" o sankcijama Rusiji, a ne ministri iz aktuelne ili prošle Vlade Srbije poput Radeta Baste i Zorane Mihajlović.

On je ocenio i da se, tim povodom, Basta, aktuleni ministar privrede, oglašava u javnosti po nalogu iz Predsedništva Srbije, isto kao i Mihajlović, dok je u prošloj vladi bila ministarka.

Milivojević je, povodom izjave Baste da vlada Srbije treba da se izjasni o uvođenju sankcija Rusiji, rekao da ne postoji ministar koji je samostalan u radu.

Basta se ne zaustavlja: Objavio sliku Srba kako stoje u redu za hleb i prozivao Bocan Harčenka – „Zašto je Rusija uvela sankcije Srbiji?“


„Ne vidim da se Basta jednog dana probudio i rekao: ‘ E, sad ću da napišem tvit da treba da se uvedu sankcije Rusiji“, rekao je Milivojević.

Smatra da je Basti „to rečeno sa Andrićevog venca“, direktno od, kako je kazao “ Vučića ili (njegove savetnice za medije) Suzane Vasiljević i onda je to on uradio“.

“ Imali smo situaciju u prošloj vladi da je to radila Zorana Mihajlović“, naveo je Milivojević.

Kazao da se Srbija 2009. opredelila za članstvo u EU i tada definisala svoju spoljnu politiku.

„Tu dilemu da li treba biti za ili protiv sankcija (Rusiji) u politički život ubacuje Vučić“, rekao je on.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR