Glas Javnosti

KAKVA DRSKOST! SRPSKI MINISTAR PROVOCIRA PORTPAROLKU MOSKVE: Pozivam vas na večeru, ako znate kuda da dođete!

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpski ministar privrede Rade Basta odgovorio je večeras portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj.

„Poštovana Marija Zaharova, kao dobar srpski domaćin pozivam Vas na srpsku tradicionalnu večeru. Ako ste u mogućnosti i znate kuda da dođete“, napisao je Basta na Instagramu.


Podsetimo, Marija Zaharova je ranije reagovala na Bastinu izjavu o sankcijama Rusiji i tom prilikom navela da „srpski ministar privrede ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, koja je uvek poštovala Srbiju i njen narod“.

„Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju“, napisala je Zaharova.

Ona je dodala da je Rusija, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod.


Ministar privrede Srbije Rade Basta ranije je zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega“, naveo je ranije Basta.

Od njegove izjave ogradila se i stranka kojoj pripada Jedinstvena Srbija, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od ZVO u 16.03.2023 02:29:42 h
     0 
Izdajnici Basta i Milicevic hitno da budu smenjeni , za njih je bolje da sami podnesu ostavke. Sticice ih ruka pravde u svakom slucaju.