Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (5) Brnabić, bivši tandem Stefanović - Papić i Đurović pod skelama “Tonantija”

Politika
Autor: Glas javnosti

Vrnjačka Banja je veliko gradilište. Nove hotelske komplekse je pogurala i država, naravno finansijski, i naravno samo za ljude bliske vladajućoj SNS-partiji.

“Glas javnosti” je došao do izveštaja o kriminalističko-obaveštajnim aktivnostima, koji su sprovedeni u kraljici srpskih banja, u kom se detaljno opisuju malverzacije i uglavnom navodi ime Bobana Đurovića, predsednika Vrnjačke Banje i prvog naprednjaka u toj opštini.

Detaljno su navedene i malverzacije oko prvog hotela sa pet zvezdica u Vrnjačkoj Banji. To je hotel “Tonanti”, otvoren juna 2019. godine. Hotelski kompleks zauzima oko 12.000 kvadratnih metara i ima predsednički apartman, igraonicu za decu, spa i velnes centar, đakuzi, bazene i tri konferencijske sale. U vlasničkoj strukturi su umešani ssve sami naprednjaci. Od Aleksandra Papića, donedavnog saborca ministar vojnog Nebojše Stefanovića, pa sve do Darka Đurovića, sinovac eks-direktora “Koridora” i funkcionera SNS-a Dmitra Đurovića.

Sve je počelo 2015. godine. Nekadašnji hotel “Slavija” (kasnije preimenovan u “Tonanti”) kupljen je za duplo manje pare od procenjene vrednosti i to iz stečajne mase propale “Železničko kreditne zadruge”. Na licitaciji, u septembru te godine, pojavila se jedino beogradska firma “Alkantari” i kupila ga za oko 87 miliona dinara. Ova firma se, prema podacima sa sajta, do tada bavila gradnjom, izradom nameštaja i uvozom dečije odeće iz Italije. Godinu pre kupovine hotela, firma je poslovala u minusu od oko 11 miliona dinara. Kasnije je Papić otvorio i portal i dnevne novine pod nazivom “Objektiv”.

Jedan od vlasnika “Alkantare“, koji je i potpisao ugovor za kupovinu hotela je Aleksandar Papić, nekadašnji blizak čovek ministra Nebojše Stefanovića.

Prvi vlasnik je na osnovu projektne dokumenacije, koju je uradio Projektni biro “Arhitekt – pro”, vlasnika Ivana Jerinića iz Vrnjačke Banje, dobio dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju “Slavije”. Na osnovu takve dozvole krenuli su radovi. Sve dok nije urađeno 35 odsto. Onda se sve menja. Pomaže Ana Brnabić i Vlada Srbije na čijem je čelu. Ni manje ni više nego kadrovima SNS-a daje pomoć od 1,6 miliona evra za brži razvoj turizma u Vrnjačkoj Banji. Nepovratnih - na lepe oči Stefanovićevih dojučerašnjih prijatelja koji su ga se odrekli posle hapšenje grupe Veljka Belivuka - Velje Nevolje. Doduše, Papić je po slovu milionskog poklona morao i sam da uloži 6.000.000 evra i zaposli 85 radnika.

Sa finansijskom injekcijom kreće novi projekat. Biro “Arhitekt - pro” ispada iz posla i sada se gradi po rešenjima njihovih kolega iz Beograda. I to kakvim, i to sa daleko većim gabaritima.

- Taj novi projekat po kome se dalje radilo predvideo je mnogo veći obim radova nego što je bilo predviđeno osnovnim projektom iz “Arhi-proa” - citira se u izveštaju o kriminalističko-obaveštajnim aktivnostima lokalne vlasti.

Naravno, ni u ovom slučaju nije bilo inspekcije koja je obilazila gradilište. Jer, zna se ko je odobrio. Zato je i sačinjen izveštaj o kriminalističko-obaveštajnim aktivnostima Bobana Đurovića i lokalnih naprednjaka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR