Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (1) STROGO POVERLJIVI KRIMINALISTIČKO - OBAVEŠTAJNI IZVEŠTAJ O ĐUROVIĆU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Uništavanje Vrnjačke Banje, gradnja bez dozvola, naduvani kvadrati apartmana i hotela, prodaja u bescenje, nepotizam, namešteni tenderi, kašnjenja plata opštinarima, rasipanje novca iz državne kase na pevaljke, sporne rekonstrukcije rasvete, poslovi sa bratom Ane Brnabić i Filipom Cepterom…

Dugačak je spisak zloupotreba u kraljici srpskih banja - Vrnjačkoj Banji. I sve to od kada je avgusta 2012. godine u fotelju predsednika opštine seo Boban Đurović, istovremeno i prvi čovek Srpske napredne stranke u Vrnjačkoj Banji.

Sve napred navede zloupotrebe zarad ličnog bogaćenja navode se u opširnom izveštaju o kriminalističko-obaveštajnim aktivnostima sprovedenim protiv Đurovića, a do kog je došao ”Glas javnosti”.
U nekoliko nastavaka, svakodnevno, pisaćemo detalje iz ovog izveštaja koji je sačinjen neposredno pred aprilske izbore u Srbiji. Da li to znači da su naprednjaci počeli da čiste svoje redove ili…

Biografija

ROĐEN 10. novembra 1979. godine u Kraljevu, sada živi u obližnjem selu Gračac
DIPLOMIRAO je na Šumarskom fakultetu u Beogradu i dobio zvanje inženjera šumarstva
DECEMBRA 2005. se zaposlio u Javnom preduzeću za gazdovanje zaštitnim šumama “Borjak” u Vrnjačkoj Banji, gde je prvo bio komercijalni direktor, a zatim i zamenika generalnog direktora
OD 18. avgusta 2012. godine je predsednika opštine Vrnjačka Banja
ISTOVREMENO je i član Nadzornog odbora NALED-a i Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, ali je i prvi čovek Opštinskog odbora SNS Vrnjačka Banja

Kriminalističko-operativnim aktivnostima, navodi se da je Đurović od 2012. godine kada je postao predsednik Vrnjačke Banje “znatno poboljšao svoj materijalni status, kao i finansijski položaj članova svoje porodice”.

Njegova imovinska karta je, objašnjava se u izveštaju, bogatija i za popularni klub “White club doo” u Vrnjačkoj Banji čiji je nezvanični vlasnik, a zvanični zastupnik firme je Dejan Radulović.

Tokom prikupljanja podataka o prvom čoveku Vrnjačke Banje došlo se do saznanja da je Đurović, preko mesnih zajednica, sportskih klubova i raznih udruženja, omogućavao pojedinim vlasnicima privatnih preduzeća da uzimaju novac iz budžeta. To se radilo uvećavanjem faktura koje je plaćala opština. Na ovaj način otuđeni su milioni i milioni dinara iz opštinske kase.

Naravno, tokom svoje vlasti je profitirao i zapošljavanjem supruge Ane.
Tako je Agencija za borbu protiv korupcije, februara 2020. godine, objavila preporuku za razrešenje sa funkcije Bobana Đurovića zbog sukoba interesa o kojem nije obavestio Agenciju, što je objavljeno i u "Službenom glasniku".

Agencija je utvrdila da je njegova supruga Ana sa Turističkom organizacijom Vrnjačka Banja, čiji je osnivač opština, zaključila Ugovor o radu 18. novembra 2016. godine, na neodređeno vreme, na radnom mestu zamenika direktora. Od preporuke se dalje nije otišlo.

SUTRA: Ko su najbliži saradnici Bobana Đurovića

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR