Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (4) Cepter uzeo 16 miliona evra, a Đurović sve aminovao

Politika
Autor: Glas javnosti

Filip Cepter počeo je da investira u Vrnjačku Banju sa dolaskom Bobana Đurovića na mesto predsednika opštine. Celokupna saradnja njih dvojice prikupljena je posle kriminalističko-obaveštajnih aktivnosti u slučaju Vrnjačka Banja, do kojih je došao “Glas javnosti” što i bez censure objavljuje u nekoliko nastavaka.

Cepter je marta 2017. godine kupio iz stečajne mase propalog turističkog preduzeća “Fontana” započet i nedovršen hotel “Zvezda 2” u strogom centru Vrnjačke Banje. Transakcija je plaćena 179,2 miliona dinara. Kupljeni objekat se nalazi pored hotela “Zvezda” i njenog kongresnog centra. Nezavršeni hotel “Zvezda 2” se nalazi u hotelskoj zoni postojećeg Generalnog urbanističkog plana Vrnjačke Banje.

Pre prodaje, mediji su objavili da se Filip Cepter se sastajao sa predstavnicima lokalne samouprave i stečajnim upravnikom HTP “Fontana”. Onda je posle sastanaka usledila saradnja. Uz pomoć Bobana Đurovića i njegovih opštinskih službi, “Cepter” dobija saglasnost da umesto hotela “Zvezda 2”, u hotelskoj zoni po GUP-u, izgradi apartmansko naselje i locale. Sve ovo je urađeno mimo propisane procedure i izmene GUP-a Vrnjačka Banja i po dogovoru Cepter-Đurović.

Osim ove dobijene saglasnosti za proširenje i pretvaranje “Zvezde 2” u “Cepter hotele” kompaniji se omogućava da može da dozida dva ili tri sprata na postojeći i nedovršeni hotel “Zvezda 2”. Danas, stari hotel “Zvezda” i njegov kongresni centar izgledaju kao patuljak u odnosu na novo apartmansko naselje “Cepter”. 

Danas “Cepter hotel” Vrnjačka Banja i raspolaže sa 96 luks soba, 18 deluks i četiri deluks apartmana. Tu su i dva restorana, aperitiv bar, ordinacije, zatvoreni bazen sa termalnom-mineralnom vodom. Poznat je i po kongresnim kapacitetima do 1.400 mesta.

A u novom apartmanskom naselju biće 21 apartman i 15 lokala. Veličina apartmana je različita od 260 kvadratnih metara pa sve do 80, 70 ili 50. Ukupna kvadratura u celom naselju je 11.000 kvadratnih metara. Prodajna cena lokala u prizemlju objekta je 6.400 evra po kvadratu, a apartmana od 1.900 do 2.800 evra.

Cepter će na ovoj lokaciji ostvariti profit između 16 i 18 miliona evra. Postavlja se pitanje da li je “Cepter” platio 674 evra poo kvadratnom metro za komunalije jer dostupnih podataka nema.

SUTRA: Hotel “Tonanti” u muljanju banskim raljama 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 20.02.2022 14:30:34 h
     0 
Ovo moze samo u drzavi Jugoslavija. Da predsednik srpske opstine bude crnogorac, general vojske hrvat a predsednik bosanac. I nije ni cudo sto je pljacka Srbije toliko masovna i ogromnih razmera. Premijer moze biti i covek iz Zanzibara.