УХАПШЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ: Неколико илегалних миграната пријавило непримерен однос неких полицајаца према њима

Извор: принтскрин

Малозворничка полиција је у сарадњи са службеницима Сектора унутрашње контроле МУП Србије, ухапсила полицајце Срђана С и Ненада Р, који су осумњичени да су од илегалних миграната, наводно, узели незаконито новац.

Полицајци су, после хапшења, задржани 48 часова, у такозваном полицијском задржавању, уз сагласност Тужилаштва, после чега су пуштени и браниће се, са слободе, у редовном поступку. Како је уобичајено у оваквим случајевима, полицајци су суспендовани са посла до окончања поступка.

Према сазнањима „Новости“, неколико илегалних миграната, који су дошли из Малог Зворника, који је на самој граници на Дрини, према БиХ, у Полицијску станицу у Лозницу, где су пријавили да однос неких полицајаца из ПС Мали Зворник према њима био непримерен и да су двојица полицајаца узели новац од њих. Руководство ПС Мали Зворник одмах је реаговало и позвала да се у истраживање навода ове пријаве укључи и Сектор унутрашње контроле МУП Србије, што је и учињено.

Илегални мигранти су, у Шабац, одведени на препознавање полицајаца за које су тврдили да су им, наводно, узели новац. Нема званичних информација за колико новца полицајце пријавили илегални мигранти, пошто је, како сазнајемо, било варирања у изјавама од неколико стотина евра до 50-100 евра.

Током истраге биће установљене све околности, после чега ће бити извесно да ли су илегални мигранти упрли прст у истинске кривце у плавим униформама или је, можда, у питању нешто ново. Странци који су поднели пријаву су млађе старосне доби, али је, наводно, међу њима био један Пакистанац, који је знао како се у државама пријављују овакви случајеви, пошто је реч о сада већ бившем државном чиновнику или официру из те земље. Тобоже, да нису међу собом имали тако упућеног човека, не би било ни пријаве.

Одавно већ у полицију на десној обали Дрине, стижу информације од илегалних миграната да им, наводно, неки од полицајаца на левој обали Дрине, покупе паре, па их врате назад у Србију. Није било информација да то чине полицајци ни у Малом Зворнику, ни у Лозници, где илегални мигранти непрекидно стижу и то неколико десетина дневно, чији је циљ да оду преко Дрине, а онда даље до Хрватске.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 02.10.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета