Uhapšen službenik: Prosleđivao podatke obolelih od korone

službenik

Izvor: Pixabay

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka uhapšen je M.R, saopšteno je iz tužilaštva u Podgorici.

Sumnja se da je M.R. kao službeno lice zaduženo za podatke o oboljelima od COVID-19 podatke, putem aplikacije Viber, prosledio i drugim osobama.

-Prema podacima kojima raspolažemo, ovo lice je kao službeno lice zaduženo da podatke o obolelima od COVIDA-19 objavi putem “IDO” sistema, iste putem aplikacije viber prosledio i drugim licima koja, iako su mu kolege, nisu ovlašćeni da raspolažu ovim podacima- saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni će biti priveden državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.

-Naglašavamo da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i dalje preduzimati radnje radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice učestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka- navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stvaraju se grupe na Facebooku i na Wahts App-u: ”Moramo razvaliti sve supermarkete, a ako dođu panduri... Stvorili smo grupu kako bismo preneli jasnu poruku da se nešto mora preduzeti za dobro naše dece i naših porodica: ima porodica koje proživljavaju teške trenutke i nemaju šta da jedu”.

Međunarodni istražitelji su našli dio novca Mila Đukanovića u inostranstvu, locirali su osobe koje za njega na svojim računima čuvaju milione, a polako se steže politički obruč oko predsjednika DPS-a.

Politička koalicija Demokratski front, iz nekoliko izvora, dobila je informacije da "određene kriminalne strukture povezane za bezbednosnim službama i tajkunima iz regiona" planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone