cgdruš

Izvor: Pexels

Crnogorska Vlada najoštrije je osudila objavljivanje imena osoba obolelih od koronavirusa i pozvala nadležne da hitno reaguju.

Spisak obolelih u Crnoj Gori kruži društvenim mrežama.

“Time se narušavaju osnovna ljudska prava! Pozivamo nadležne državne institucije da hitno ispitaju gde je izvor ovog spiska i identifikuju one koji distribuiraju ove informacije. Očekujemo da nadležne institucije najhitnije preduzmu mere u ovom pravcu i informišu javnost o rezultatu istrage”, saopšteno je iz Vlade.

Podsećaju da su zahtevali da se ispita i slučaj od 21. marta kada je u javnost dospeo spisak lica u samoizolaciji sa matičnim brojevima.

“Ovim se pokušava urušiti kredibilitet institucija i podriti napori koje sprovode Vlada, NKT i sve nadležne institucije u nastavku uspešnog suočavanja Crne Gore sa COVID 19”, poručuju iz Vlade.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policijski kordon i jutros je na ulazu u zgradu Opštine Budva. U zgradi su pripadnici privatnog obezbeđenja koji će puštati da ulaze isključivo zaposleni koji su na spisku.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić objavio je na sajtu kluba autorski tekst gde detaljno analizira finansijske posledice pandemije korona virusa na fudbal.

Porodica direktora KBC u Severnoj Mitrovici Milana Ivanovića zaražena je koronom. Najpre su se inficirala njegova deca Miljan i Danica, a zatim supruga i brat.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone