Sanda Rašković Ivić: Dva meseca smo prisustvovali funkcionerskoj kampanji jednog čoveka bez presedana - KORONAKAMPANJI!

sanda1

Foto: Youtube Printscreen

Boško Obradović je pribegao štrajku glađu da bi nešto učinio, da ne bi sedeo i čekao, da bi bio proaktivan, ali ovaj štrajk neće uroditi plodom i savetovala bih ga ljudski da ga prekine zarad svoje porodice i ljudi koji ga vole, rekla je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić u Danu uživo.

Sve zahteve koje je Obradović postavio potpisali bi svi iz Narodne stranke, a njegov štajk glađu je legitiman, ali to je jako opasno, dodala je ona, prenosi N1.

"To može da dovede do fatalnog ishoda, i to je čak i vrsta samoubistva, osim ako Aleksandar Vučić ne pokaže svoju duševnost i uspuni svih pet zahteva", rekla je.

Izrazila je sumnju da će se to i desiti jer smo, kako je rekla, upravo u prethodna dva meseca prisustvovali "funkcionerskoj kampanji jednog čoveka bez presedana - koronakampanji".

"Obradović je tome pribegao da bi nešto učinio, da ne bi sedeo i čekao, da bi bio proaktivan, ali u politici treba biti promišljen i ponekad umeti i sačekati neki pogodan trenutak", rekla je i dodala da ne bih volela da lider Dveri to plati životom.

Govoreći o izborima, ona je rekla da izbori nisu bezbedni i sa zdravstvene situacije, a pogotovo ne u pogledu demokratičnosti društva.

"Održavanje izbora u vremenu kad epidemija još uvek postoji, u to vreme je zločin prema zdravlju stanovništva", istakla je Rašković Ivić. Ona je rekla da ne razume odluku PSG da u pet do 12 u ovim uslovima izlaze na izbore. "Ne mislim da je to dobar izbor ni za PSG, ni za budućnost Srbije, a ni za koheziju opozicionog bloka", dodala je.

"Ako i budu imali poslanička mesta posle izbora, njih će biti malo i statiraće u kukuruzu, ništa neće moći da promene, eventualno izvedu performanse, ali skupština je već takav rijaliti da - rijaliti na rijaliti nije potreban", smatra Rašković Ivić. Dok traje epidemija nećemo organizovati skupove, kazala je govoreći o kampanji bojkota, već ćemo se građanima obraćati preko društvenih mreža ili mediji gde je to moguće. "To naravno nije dovoljno, da biste ušli u svaku kuću morate da budete prisutni na velikim medijima, a mi tu priliku nemamo."

Ona je istakla da su sada okolnosti mnogo gore nego onda kada je bojkot proglašen ili dva, tri meseca pre vanrednog stanja.

"Kao država smo se potpuno urušili, ne vidim nijednu stvar koja bi mogla da ispunjava kriterijume da se izađe... Delovaćemo zajednički i priča da SzS ne postoji nije tačna, SzS postoji i delovaće i nadalje vodeći računa pre svega o zdravlju građana i njihovoj bezbednosti", zaključila je gošća Dana uživo.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) zatražilo je da im se omogući uvid u spiskove potpisnika podrške izbornim listama koji su dostavljeni Republičkoj izbornoj komisiji.

REM je na osnovu traženja mišljenja udruženja građana CRTA, o spotu koji poziva na bojkot izbora, pozvao emitere da obustave emitovanje tih političkih oglasnih poruka.

Broj štrajkača glađu se povećava, pa se samim tim o tome sve više govori. Na društvenim mrežama možemo da vidimo razne komentare, a na Tviteru je osvanula i anketa na kojoj se glasa ko će prvi ODUSTATI od štrajka ispred Skupštine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone