Poslanik podneo deset krivičnih prijava protiv Dodika: Jedna zbog prisluškivanja!

Izvor: You Tube, print screen

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković podneo je danas 10 krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS, te nabavke pokretne bolnice.

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podneo prijavu protiv člana Predsedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika, te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlašćenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Stanivuković je novinarima ukazao kako je Dodik “javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS” i najavio da će, ako ne bude pozvan da da izjavu, “izneti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju”. Zbog sumnje da je “zloupotrebio položaj i ovlaštenja” Stanivuković je prijavu podneo protiv premijera RS Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića u slučaju nabavke pokretne bolnice u vreme pandemije koronavirusa, preneo je Fonet.

-Zakon mora da važi jednako za sve, bez obzira ko kakvu funkciju obavlja. Imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva meseca se montira- rekao je on.

Prijavu je podneo i zbog, kako je navedeno, zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije “Travel for fun” i direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Željkovića, navodi Fonet.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета