traktor 5993 - Pixabay

Фото: Pixabay

Radovi na njivi se tek zahuktavaju, podsećaju vredni ljudi

Vanredno stanje i ograničenje kretanja posle 17 časova utiče na sve, a izuzetak nisu ni poljoprivrednici kojima se radovi na njivi zahuktavaju početkom proleća.

Poljoprivrednici kažu da moraju da rade jer od toga žive, i dok jedni traktorom i bez druge pomoći mogu da završe bar deo posla, drugima kojima,posao zavisi i od pomoći sa strane jer sve ne mogu da postignu sami, ova situacija još teže pada.

Jovicu Jakšića novinari su zatekli na njivi kako seje suncokret.

„Sam sam u traktoru, tako da sam u nekoj vrsti samoizolacije“, kaže ovaj poljoprivrednik iz Bavaništa.

Vanredno stanje na poljoprivrednike utiče dosta, a dešava se, kako kaže, da ne mogu sve da završe do 17 časova, u koliko bar za sada počinje policijski čas, odnosno zabrana kretanja.

„Postoji neki sistem sa izdavanjem dozvola, ali je to sve sada prebukirano, tako da postoji interni dogovor između ministarstava da nam policija toleriše, odnosno pušta nas da odemo do kuće ako nismo stigli do 17 časova da se traktorima vratimo sa njive“, ističe Jakšić.

(Izvor: Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sveštenici Pravoslavne crkve Ukrajine pokrenuli su proizvodnju i distribuciju antiseptika 19. marta.

Banjalučanka pozitivna na koronu otkriva zašto je sa sinom pobegla iz bolnice. Dragana i David Radujković udaljili se iz Klinike za plućne bolesti i otišli kući. Slučaj tužilaštvo kvalifikovalo kao krivično delo prenošenje zarazne bolesti

Međunarodna zajednica neće zaboraviti BiH, ono što sam čuo od predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda - BiH će se na raspolaganje staviti 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi ta suma bi se mogla i povećati, rekao je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone