ОВО НИСУ РАДИЛИ НИ ТУРЦИ: Милова полиција га привела јер је носио крст

Krstonosa

Адвокат из Бара Божидар Чармак који је у суботу кренуо је од цркве Светог Николе у Старом Бару, преко Будве, на Цетиње око три сата после поноћи приведен је на Брајићима и враћен је за Бар.

Управа полиције, га је позвала да се врати у Бар, како би дао изјаву поводом његовог ходочашћа од Бара до Цетиња, преноси Ин4с.

Он је носио крст који је својевремено донио из Јерусалима, који се сада чува у цркви Светог Николе и изложен је народу на поклоњење и целивање.

Казао је да је кренуо да прослави Недељу православља у Цетињском манастиру, а на пут пешице кренуо је у знак простеста што је забрањена традиционална литија, која се одржава сваке године, у првој недељи Васкршњег поста, када се прославља Победа православља, и која није имала везе са литијама које се организују за одбрану светиња.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ubedljiva većina vlasnika i menadžera srpskih i kosovskih kompanija ocenila je opštu poslovnu klimu negativno, ocenama 1 i 2 na skali od 1 do 5, ali istovremeno ističu da postoji potencijal za poslovnu saradnju, pokazalo je istraživanje objavljeno u publikaciji “Stepen saradnje poslovnih zajednica iz Srbije i sa Kosova”.

Jedan od nauglednijih američkih magazina "The Atlantic" je objavio tekst u kome analizira trenutnu situaciju u SAD, gde se, između ostalog, američki predsednik Donald Tramp upoređuje sa Slobodanom Miloševićem.

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da ga je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen pismom obavestila da je kroz paket makro-finansijske pomoći za Kosovo, a na ime zajmova za koncesije od EU, predviđeno do 100 miliona evra za oporavak privrede pogođene pandemijom korona virusa.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета