Opcije za putovanja: Korona test ili opet karantin

roskesu

Izvor: You Tube, print screen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da postoje dve opcije za ulazak u našu zemlju po otvaranju granica - putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama. S druge strane, epidemiolog Predrag Kon je u nedavnom razgovoru za Nova.rs najavio da će pri ulasku u Srbiju karantin od 14 dana ostati na snazi i po ukidanju vanrednog stanja.

-Biće razgovora u vezi sa poslovnim ljudima, koji moraju da dolaze zbog poslovnih obaveza. Najverovatnije, da ne bi morali da budu u samoizolaciji, moraće da svoje zdravstveno stanje dokažu negativnim testovima na koronu koji neće biti stariji od 72 sata- rekao je Kon.

On je dodao da još nema globalnog odgovora na pitanje putnika iz iz međunarodnog saobraćaja, ostavljajući kao otvorenu mogućnost da se testiranje vrši na granicama naše zemlje.

-Neke zemlje omogućavaju testiranje i na licu mesta sa relativo kratkim rokom za dobijanje rezultata testa i to je mogućnost- kaže Kon.

Prethodnog dana, na sednici Skupštine Srbije, premijerka Ana Brnabić je izjavila da postoje dve opcije za ulazak u našu zemlju – putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama.

Ona je kazala da će u petak Krizni stab održati sednicu i tada će se znati tačno određene mere za ulazak u Srbiju. Jasna preporuka o načinu kako će se po otvaranju granica ulaziti u našu zemlju  biće poznata u petak ili ponedeljak.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bivši trener Partizana Duško Vujošević smatra da treba biti strpljiv i sačekati sa konačnim odlukama u košarkaškom svetu.

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 575 slučajeva zaraze korona virusom, od čega su danas registrovana 42 slučaja.

Srbija neće biti teško pogođena ekonomskom krizom usled pandemije, ali će kriza uticati na nju, rekao je za Radio Slobodna Evropa guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone