Zdravlje
Na putu da postanu roditelji i muškarci i žene i kod nas i u svetu odlučuju se na sve medicinske metode konvencionalne, ali i alternativne medicine


Podočnjaci često mogu biti ružno obeležje na licu. Kao stalni pratilac umora i neispavanosti, neretko ostaju i duže nego što bi trebalo. Međutim, oni su često i bezopasni, a dobra vest je da postoje razni prirodni načini kako ih se rešiti.


Svetski lobi protivnika vakcine sve je veći, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Moskvi Melita Vujnović.


Glavobolja koja se javljala kao reakcija organizma na stres izazvan pandemijom koronavirusa i dalje je aktuelna, ali sa promenom vremena i njegovom nestabilnošću u Srbiji metereopatija je verovatniji razlog toga što se mnogi ovih dana žale na bol u glavi.


Kada pomenemo vinovu lozu, prva asocijacija na nju je sladak plod, odnosno grožđe, ali i vino. Da li znate da je čaj od vinove loze veoma lekovit? Da li ste ga probali?


Početak roditeljstva za mnoge mlade parove deluje veoma zastrašujuće. Strah i neizvesnost obuzimaju mlade mame jer ulaze u nepoznato. Međutim, kako priroda na kraju sve odradi sama, nema razloga za strah. Važno je brinuti o svom zdravlju, kako bi i beba bila zdrava i napredna.


Zapaljenski proces na koži, takozvani ekcem, može biti veoma neprijatan i uporan. Koža koju zahvata ekcem je crvena, hrapava i suva. Prati je svrab, a ponekad i bol. Najčešće se javlja u predelu laktova, zglobova ruku, na kolenima. Kod beba se može pojaviti na obrazima.


Prvi rezultati mogu se očekivati već za mesec dana, ali je važno da s ovom svojom novom jutarnjom praksom budete istrajni svakog dana. Ovaj mini koktel čisti jetru, daje energiju, potpomaže rad probavnog sistema i čini kožu lepšom.


Hronično psihijatrijsko obolenje iz grupe afektivnih poremećaja, bipolarni poremećaj je vrlo čest među radnosposobnim stanovništvom. Oboleli imaju vrstu emocionalne nestabilnosti, a u stresnim situacijama deluju smanjenim emocionalnim reakcijama. Osobe sa bipolarnim poremećajem mogu normalno da funkcionišu uz adekvatnu terapiju.


Ovsene kaše su relativno skoro postale popularne kod nas. Višestruko zdrave za vaš organizam, najbolje je da ih sami napravite kod kuće. Tako ćete kontrolisati njihov sastav, biće boljeg kvaliteta i hranljivije vrednosti.


Konjuktivitis spada u najčešće bolesti očiju u razvijenim zemljama. Lako se prenosi, a može varirati od blage upale sa suznim očima do veoma jake upale koja izaziva ozlede i odumiranje tkiva. Najčešći uzrok konjuktivitisa su virusne i bakterijske infekcije, alergije, povrede oka, ali i infekcije hlamidijom ili gljivicama.


Od ponedeljka 18. maja u GAK Višegradska počinje sa radom odeljenje za vantelesnu oplodnju.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone