Zanimljivosti




Studija Nekst stepa kaže da u Velikoj Britaniji jedan od osam 26-godišnjaka još nije imao odnose, a neki seksolozi procenjuju kako je verovatnije da je čak jedan od šest. U prethodnim generacijama ta brojka je bila mnogo manja - jedan na njih 20 - a istraživanje Univerziteta u Čikagu tvrdi da se od 2008. godine do danas broj nevinih muškaraca u tim godinama utrostručio.


14.04.1912. Titanik je udario u ledeni breg i ubrzo počeo da tone. Jedan otac, sa dva dečaka u naručju mlađih od pet godina, trčao je palubom ne bi li pronašao spas u nekom od čamaca. Kada je uvideo da za njega neće biti mesta, teška srca, odlučio je da dečake spusti u čamac za spašavanje i pruži im šansu da prežive. Otac je ostao na palubi broda koji tone.Tako počinje priča siročića sa Titanika.


Čak pedeset žena različitih generacija učestvovalo je u ovom projektu u kom su pokazale svoje nedostatke. Fizičke mane i nedostaci izazivaju nesigurnosti u nama koje moramo prevazići, ne smemo se stideti svog tela. Savršene smo takve kakve jesmo!


Rusija aktivno radi na izradi nuklearnog svemirskog motora koji će omogućiti slanje teških svemirskih letelica u daleki kosmos, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin za „Komsomoljsku pravdu“.


-Kraljevsko bratstvo gospodara metafizike- je tajni kult koji je 1939. godine dospeo na naslovne strane svih novina zahvaljujući eksperimentu koji su planirali da obave.Vođa kulta bio je Džejms Bernard Šafer koji je objavio da planira da odgaja besmrtno dete.


Zbog strogih normi ponašanja kada je u pitanju seks tokom 19. veka, viktorijanski muškarci su često prikazivani kao razvratni dok se od žena očekivalo da čuvaju svoju čast i nevinost po svaku cenu. Sve je to bilo jako licemerno jer je seks sa jedne strane posmatran samo kroz prizmu reprodukcije, dok su sa druge strane ovakvi priručnici o "odnosima u krevetu" redovno štampani.


Veliki naučnik i izumitelj, Nikola Tesla izumeo je više od 700 patenata u 35 zemalja sveta, bez mnogih od tih izuma ne bismo mogli da zamislimo život kakav je danas. Ipak Tesla, kada je umro, u Njujorku, bio je bez prebijene pare, a da je hteo novac bio bi jedan od najbogatijih ljudi na svetu!


Zbog premišljanja pape Klementa VII da mu poništi brak sa Katarinom od Aragona, Henri VIII prekinuo je sve veze sa Vatikanom i Rimom i 1534. godine proglasio se za vrhovnog vladara engleske crkve.


Pitanje slobodne volje i čovekovog uticaja na sopstveni životni put je staro koliko i čovek. Odgovore su dale religije a postoje i ezoterična učenja, kao i zaključci psihijatrijskih istraživanja. Od čuvene Heraklitove izreke “karakter je čoveku sudbina” do lajfkoučing mantri u savremenom dobu u kojima se govori da čovek može bukvalno sve prošlo je dosta vremena, ali je, ipak, rešenje samo jedno –


I sam genije je u autorskom članku objasnio kada je shvatio da je dobio neobičnu poruku


Sa protokom vremena menja se i jezik, to je opštepoznata činjenica, ali sa rasplamsavanjem pandemije virusa korona, nove reči ušle su u srpski jezik i postale uobičajene u svakodnevnom jeziku građana Srbije.


Varate se ako mislite da su romani engleske spisateljice Džejn Ostin “laka literatura” i da ćete životne mudrosti pre naći u nekim knjigama koje smatrate više “visokoumnim” i “dubokim” (ako mislite tako o njenim delima već ste u gordosti).


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone