Svet
Istraživanje od prošle sedmice pokazalo je da je 30 odsto Šveđana stvorilo imunitet na virus korona. Ako im i imunitet krda pomogne kao mera u suzbijanju virusa tokom drugog talasa, švedski pristup, koji su mnogi osporavali i kritikovali, mogao bi se pokazati kao delotvoran.


Policija je u ponedeljak potvrdila da je u jezeru Piru u američkoj saveznoj državi Kaliforniji pronašla telo glumice Naje Rivere, posle šestodnevne potrage, koja je nestala prošlu sredu poslpepodne, nakon što je s četvorogodišnjim sinom Džosejem otišla na izlet brodom.


Naučna zajednica Argentine suočena je sa, čini se, nerešivom enigmom: sedam mornara zaraženo je korona virusom iako su bili na moru 35 dana. Važno je napomenuti da su svi članovi posade testirani pre nego što je njihov brod zaplovio.


Pravda u nekim slučajevima je i spora i nedostižna, barem na ovom svetu. Vest je ponovo ono o čemu se godinama govori u pola glasa - jedan od najvećih zlikovaca sveta Adolf Hitler, umro je prirodnom smrću u 95 godini, na imanju automobilskog giganata "Mercedesa".


Nakon 13 godina agonije policija u Portugalu bi mogla da stavi tačku na slučaj otmice male Medlin Meken, koja je nestala u maju 2007. godine dok je letovala sa svojom porodicom u toj zemlji.


Turska i Evropska unija sukobile su se zbog odluke Ankare da promeni status Aja Sofije iz muzeja u džamiju i energetskih istraživanja koje Turska sprovodi u spornim vodama Sredozemnog mora.


Više od 50 godina od prvog leta "Konkorda" priprema se poletanje novog nadzvučnog komercijalnog aviona, a reč je o prototipu start-up kompanije ''''Boom Supersonic'''' iz Denvera.


Rusko tužilaštvo optužillo je danas savetnika šefa ruske svemirske agencije Roskosmos i bivšeg novinara "Komersanta" i "Vedomosti" Ivana Safronova za izdaju.


Azerbejdžan i Jermenija od 12. jula nalaze se u ratu, nakon što su jermenske snage granatirale azerbejdžanske pozicije. Prema prvim informacijama, gubici postoje sa obe strane.


Besplatno zdravstvo i obrazovanje, subvencionisani troškovi za hranu i struju, zajednica u kojoj seljak sa petoro dece ima veću platu od direktora. Nije utopija, ni vic, već realnost beograđanina Gorana Mekića koji od 1993. godine živi jevrejskoj komuni, zvanoj kibuc Magen na jugu Izraela.


Nemačke vlasti su na jugozapadu zemlje rasporedile stotine policajaca koji su krenuli u poteru za 31-godišnjim Ivom Etienom Raušom koji je razoružao četiri policajca, saopštili su danas zvaničnici.


Često u medijima možemo čuti kako je Velika Britanija prva koja je napustila EU. To nije u potpunosti tačno, EU je već ostajalča bez teritorija.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone