Severna Amerika
Obazrivost, nemir, strah, izrežirani haos, ovo su ključne reči kojima trenutnu situaciju u Americi za Sputnjik opisuju Srbi iz Njujorka, Los Anđelesa, Las Vegasa i Čikaga s kojima smo razgovarali povodom žestokih protesta koji drmaju SAD.


Američki predsednik Donald Tramp doneo je odluku o spuštanju zastava na pola koplja u znak sećanja na žrtve korona virusa u SAD.


Američki predsednik Donald Tramp je ponovo optužio Kinu za "nesposobnost", navodeći da je to dovelo do širenja koronavirusa svetom i smrti, prema poslednjim podacima, više od 329.000 ljudi.


SAD su objavile rekordni budžetski deficit od 738 milijardi dolara u aprilu ove godine. Deficit je nastao zbog ogromnih izdvajanja vlade I smanjenog priliva u državnu kasu zbog pandemije koronavirusa.


Dr Dejan Glišović, Srbin poreklom iz Čačka, član je istraživačkog tima koji u Čikagu koji radi na kliničkom ispitivanju u jednoj od najvećih kompanija za klinička ispitivanja lekova „Pharmaceutical Research Associates“. Trenutno radi na ispitivanju leka remdesivera, koji služi u lečenju korona virusa.


Pacijent Mark Švarc svakodnevno se pitao zašto povremeno u neodređeno vreme doba dana čuje Bitlse.


On se bori na prvoj liniji epidemije, vodi bolnicu sa najviše zaraženih u Čikagu. Sa njim nalazi se nekoliko desetina doktora i medicinskih sestara takođe srpskog porekla, koji herojski, ponekad i po 12 sati bez prekida, obavljaju svoje zadatke i rizikuju živote nastojeći da obuzdaju epidemiju.


Meksički demonstranti zatvorili su granični prelaz sa SAD zbog straha da bi netestirani putnici iz te zemlje mogli da unesu koronavirus u Meksiko.


Analitičari ove mere porede sa ulaganjima u ratnim vremenima


Најстарији син америчког председника Доналда Трампа, Доналд Трамп јуниор подржао је америчког сенатора Дејвида Перђуа који је рекао да би САД требало да преиспитају своје присуство на КиМ.


Беживотна тела пара из БиХ, Самира Скендера (51) и његове супруге Мирахете (49), пронађена су јуче у пет сати, након што су њихове кћерке чуле пуцњаву у њиховој породичној кући.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone